İhsanoğlu: İsrail'i Kınadık Ama Ticaretimizi Artırdık

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "IŞİD aylardan beri çocuklarımızı rehin tutuyor. Türkmen kardeşlerimizi yurtlarından sürdü. Tecavüz etti. Biz ne yaptık. Biz İsrail’i kınadık. Hep İsrail’i kınadık. Başka hiç bir şey...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "IŞİD aylardan beri çocuklarımızı rehin tutuyor. Türkmen kardeşlerimizi yurtlarından sürdü. Tecavüz etti. Biz ne yaptık. Biz İsrail’i kınadık. Hep İsrail’i kınadık. Başka hiç bir şey yapmadık. Aynı zamanda İsrail ile olan ticaretimizi arttırdık. İsrail lobisinden aldığımız cesaret madalyasını da sakladık." dedi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Manisa'nın Soma ilçesinde seçmenlere hitap etti. İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay ile birlikte seçim otobüsünde vatandaşları madenci bareti ile selamladı.

Konuşmasına, 13 Mayıs’taki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için Fatiha okuyarak başlayan İhsanoğlu, “301 kardeşimizin ruhuna fatiha okuyalım. Sevgili kardeşlerimi biz buraya sizin dertlerinizi dinlemek için geldik. Halimizle hemhal olmak için geldik. Ben bu kampanyayı kendi memleketim Yozgat’ta başlattım. Son ziyaretimi de Soma’da yapıyorum." dedi.

"Soma’dan bütün Türkiye’ye bir mesaj göndermek istiyorum." diyen İhsanoğlu, "Türk Milleti acısını unutmaz, acı çekenleri unutmaz. Devlet unutsa millet unutmaz. Biz inşallah devletin başına geçtiğimizde hiç unutmayacağız. Bu meselelerle meşgul olacağız. Buraya gelirken şehit kardeşlerimizin mezarlarına gittim. Orada dul bayanlar, yetim çocuklar vardı. Bazı mezarlarda evlatlardan bırakılan mektuplar vardı. Psikolojik travmanın ne kadar büyük olduğunu bu hadise gösteriyor. Bundan biz çok ders almamız lazım. Küçük kız mektubunda ‘Babacım inşallah bir daha ölüm madencilerin kaderi olmaz.' diyor. Ne güzel söylemiş. İnşallah ölüm madencilerimizin kaderi olmaz. İnşallah felaketler madencinin fıtratında olmaz. İnşallah Türkiye bu madencilik işinde muasır medeniyete ulaşmış ülkelerin seviyesine ulaşır. Beni ve bütün vatandaşları şaşırtan bir felaket vardı. Birileri çıkmış diyor ki ‘İngiltere’de 1800 bilmem kaç senesinde şu kadar yüz kişi ölmüş’ falan. Yani biz 2014 senesinde İngiltere’nin 19. yüzyılda yaşadığı felaketleri ölçü alıyoruz. Hani biz ülkenin 18. 19. sırasındaki ülkesiydik. Bizim gerimizde olan Şili’de ne oldu. Bütün o sıkıntılardan uzun uzun çalışmalar sonrası teknolojik imkanlarla hepsini kurtardılar. Hepsi sağ salim çıktı. Biz ama ‘kaderinde’ ‘fıtratında’ diyip deyip geçiyoruz. Daha sonra mangalda kül bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

"IŞİD’E TERÖRİST DİYEMİYORLAR"

"Kimi cumhurbaşkanı yapacağınızı siz karar vereceksiniz" diyen İhsanoğlu şöyle devam etti: "Üç aday var. O üç adaydan birisini seçeceksiniz. Orada siz kendi iradenizle korkmadan rüşvete tabii olmadan. Çünkü biz anlıyoruz. Paralar veriliyor zarfın içerisinde. Biz biliyoruz bunları. Burada herkes konuşuyor. Sevgili kardeşlerim Pazar günü Türkiye uyanacak. Türkiye sessiz yılların sillesini görecek. İnşallah Pazar günü benzer bir sürprizle İhsanoğlu’nu başa getireceksiniz. Çünkü siz ayrımcılık istemiyorsunuz. ‘Sen şucusun, bucusun, Alevisin, Ermenisin, Zazasın gibi şeyler istemiyor’ Biz hepimiz Türküz. Türk Milleti. Ne mutlu Türküm diyene. IŞİD’e terörist diyemeyenler bizim insanlarımızı rehinelerimizi kurtaramayanlar sınırlarımızı koruyamayanlar, kevgire dönüştürenler artık yeter diyoruz. Millet yeter artık diyor. Türkiye birleşmek istiyor. Kutuplaşmak istemiyor. Bölünme korkusu içerisinde yaşamak istemiyor."

Kendisinin aday gösterilmesini 'Proje' olarak adlandıranlara da seslenen İhsanoğlu, "Bu seçim parti seçimi değil. Ben hiçbir partinin mensubu değilim. Ben Türk Milletinin evladıyım. Beni mecliste grubu olan Türkiye’nin en eski iki partisi aday gösterdi." diye konuştu.

" İSRAİL'İ KINADIK AMA TİCARETİMİZİ ARTIRDIK"

Konuşmasında son aylarda terör estiren IŞİD hakkında açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, "IŞİD Amerikan uçakları tarafından bombardıman altında. IŞİD aylardan beri çocuklarımızı rehin tutuyor. IŞİD Ramazan boyu Türkmen kardeşlerimizi yurtlarından illerinden sürdü. Tecavüz etti. Biz ne yaptık. Biz İsrail’i kınadık. Hep İsrail’i kınadık. Başka hiç bir şey yapmadık. Aynı zamanda İsrail ile olan ticaretimizi arttırdık. İsrail lobisinden aldığımız cesaret madalyasını da sakladık. Ondan sonra geri istediler. Biz her şeyden önce Türkmen kardeşlerimiz ile ilgilenmemiz lazım. Önce kendi çocuklarımızı kurtarmamız lazım. IŞID Türkiye’nin içerisinde kol geziyor. Ramazan bayramında tuhaf tuhaf kılıklı insanlar cihat namazı kıldılar. Biz sorduk ‘bu cihat namazı nedir?’ dedik. ‘Bu suratsız insanlar kimdir?’ dedik. Cevap vermediler. Duyduk ki bunlar bağış topluyorlar. Bunlar para topluyorlar. Bunlar insanları korkutuyorlar. Bizim kolluk kuvvetlerimiz bunların karşısında bizim kolluk kuvvetlerimiz karşı duramıyorlar. Edirne’den İstanbul’a kadar kol geziyor. Amerika gelip bunları tepeliyor. Neden tepeliyor çünkü Kürt kardeşlerimize zararı dokunmaya başladı, Hristiyan kardeşlerimize zararları dokunmaya başladı. Orada Yezidi diye bir azınlık var. Onları topraklarından dağlara sürdüler. Bizim Türkmen kardeşlerimizi öldürdüler. Ölümle tehdit ettiler. Biz bir şey yapmadık. Terörist dahi diyemedik IŞID için. Sayın Başbakan durmadan benim İstiklal Marşı şiirini bilmediğimi söylüyor. İki üç haftadır. Milleti bununla oyalıyor. Gelin televizyon programında bunları konuşalım. Türkiye’nin meselelerini konuşalım. Biz böyle şiir yarışmasını falan istemiyoruz. Biz şunu merak ediyoruz. Cumhurbaşkanlığını nasıl yapacaksın. Diktatörlük mü kuracaksın, otokrat bir sistem mi kuracaksın. Yoksa demokrasiyi daha geniş bir hale mi getireceksin." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri