İhsanoğlu: Biz Milletten Aldığımız Edeple Konuşuyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Ankara'da, Kuğulu Park’ta vatandaşlara seslendi. Bir engelliyle arasında geçen diyaloğu paylaşan İhsanoğlu, “Ben otobüse binerken bir engelli arkadaşımız...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Ankara'da, Kuğulu Park’ta vatandaşlara seslendi. Bir engelliyle arasında geçen diyaloğu paylaşan İhsanoğlu, “Ben otobüse binerken bir engelli arkadaşımız şiddetli bir şekilde, ‘Ekmel bey ben sana bir şey söylemek istiyorum. Sakın ha onun gibi konuşma. Onun üslubunu kullanma.’ Ben kullanmıyorum. ‘Sinirlerine hakim ol.’ İşte millet bu. Bu milletten aldığımız edeple konuşuyoruz. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, etmeyeceğiz. Milletin vaktini de şiir okumakla geçirmeyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Başkent Ankara’nın ilçelerinde yaptığı seçim çalışmalarını Kuğulu Park’ta yaptığı konuşmayla sonlandırdı. Çankaya ilçesinde vatandaşlarla buluşan Ekmeleddin İhsanoğlu, pazar günü yapılacak olan seçimlerde vatandaşların sandıklara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ankaralıların 30 Mart’ta yaşadığı tecrübeyi hatırlatan İhsanoğlu, “Attığımız oylara sahip olalım. Oyların yanlış yerlere gitmesini önleyelim. 3 adayın oyları yer değiştirmesin. 3 seviyede oyları korumak lazım. Sandıkta, ilçe kurulunda ve il kurulunda. Aksi takdirde oylarınız heba olabilir. Ankaralılar, 30 Mart’ta bir tecrübe yaşadınız. Bunun bir yenisini yapmayalım. Bu son viraj. Demokrasinin önündeki son engeli kaldıralım.” ifadelerini kullandı.

Seçim turları sırasında Kızılay Güvenpark’ta kendisine destek vermek için toplanan engelli vatandaşlarla buluştuğunu anlatan İhsanoğlu, bir engelliyle arasında geçen diyaloğu da halkla paylaştı. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, “Kızılay’dan geçerken orada engelli kardeşlerimizin toplandığını söylediler. Çok sayıda engelli vatandaş bizi selamlamak için oradaydı. Yanlarına gittik, selam verdik. Ben otobüse binerken bir engelli arkadaşımız şiddetli bir şekilde ‘Ekmel bey ben sana bir şey söylemek istiyorum. Sakın ha onun gibi konuşma. Onun üslubunu kullanmıyorum.’ Ben kullanmıyorum. ‘Sinirlerine hakim ol.’ İşte millet bu. Bu milletten aldığımız edeple konuşuyoruz. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, etmeyeceğiz. Milletin vaktini de şiir okumakla geçirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İhsanoğlu, kendisinin diğer adaylarla her zaman televizyona çıkmak için hazır olduğunu belirterek, “Bize televizyona çıktığımızda diğer adaylarla açık oturum yapar mısınız diye soruyorlar. Bizde memnuniyetle diyoruz ve hala bekliyoruz. Çünkü biz bu göreve talip olmadık bu görev bize talip oldu. Biz bu milletin emrindeyiz. Bu yolculukta sizin desteğinizle varız.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri