İhsaniye avantaj tepti

Amatör Küme Süper Grupta geçtiğimiz hafta 9 maçta hiç yenilgi almayan Selçukspor’u 1-0’la geçerek şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj yakalayan İhsaniye Gençlerbirliği bu hafta Çatalhöyük Çumra Belediyespor’a 2-0 yenildi.

Amatör Küme Süper Grupta geçtiğimiz hafta 9 maçta hiç yenilgi almayan Selçukspor’u 1-0’la geçerek şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj yakalayan İhsaniye Gençlerbirliği bu  hafta Çatalhöyük Çumra Belediyespor’a 2-0 yenildi. Siyah-beyazlı ekip aldığı bu yenilgi sonrası tekrar Selçukspor’un 6 puan gerisine düşerek şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Lider Selçukspor ise hükmen aldığı 3 puanla zirve keyfini devam ettirdi. Sarı-lacivertli ekip rakibi İhsaniye Gençlerbirliği’nin yenilmesiyle birlikte zirvede rahat bir nefes aldı.  Grubun altında ise kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi veriliyor. Cihanbeyli Belediyespor Seydişehir Belediyesi Sanayispor, Ilgın Belediyespor ve Muhasebe Gençler müthiş bir mücadele içinde. Karapınar Esnafspor’un ligden çekilmesiyle birlikte tek takımın küme düşeceği ligde 4 takım guruba veda eden ikinci ekip olmamak için kıyasıya mücadele ediyor. Ligin 11. Haftasında Süper grupta alınan skorlar şu şekilde: Muhasebe Gençler - Seydişehir Belediye Sanayispor: 0-0,  Ç.Çumra Belediyespor - İhsaniye Gençlerbirliği: 2-0,  Karapınar Belediyespor - Beyşehir Belediyespor: 2-1,  Ilgın Belediyespor - Saiteli Kadınhanı Belediyespor  : 0-3,  Selçuklu Belediyespor - Cihanbeyli Belediyespor:   6-2, Selçukspor - Karapınar Esnafspor: 3-0

1.KÜMEDE SON HAFTAYA GİRİLDİ

Futbol 1. Amatör Kümede son haftaya girilirken liderlik yarışı ise nefes kesiyor. İki grupta lider ve 2. Takımlar arasında 1’er puanlık fark bulunuyor. Bu fark şampiyonluk yarışının son haftaya taşınmasına ve büyük heyecana sahne olmasına neden oluyor.  A Grubunda lider  Bozkır Gençlerbirliği’nin 20 puanı bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekibi 19 puanla Konya 1907 takımı takip ediyor.  Bozkır Gençlerbirliği sezonun son maçında Seydişehir deplasmanına giderken Konya 1907 takımı ise  Sarayönü deplasmanında galibiyet arayacak.

B Grubunda ise şampiyonluk yarışı Yeni Doğanhisarspor ve Kuluspor arasında yaşanıyor. İki ekip arasında 1 puanlık fark bulunuyor.  Lider Yeni Doğanhisar son hafta Altınekinspor ile karşılaşırken, Kuluspor ise küme düşme potasında olan Yunakspor ile karşılaşacak. grupta şampiyonluk yarışının dışında kümede kalma yarışı da son hafta oynanacak maçların ardından tamamlanacak.  Grupta  3 takımın da küme düşme tehlikesi bulunuyor.  Grupta Yunakspor Monivaspor 7 puanla son iki sırayı paylaşırken Selçuklu İdmanyurdu takımı ise 8 puanla bu iki ekibin üzerinde bulunuyor.  Son hafta Monivaspor ve Selçuklu İdmanyurdu zorlu maçta kümede kalma mücadelesi verecek. Bir diğer kümede kalma maçı ise şampiyonluk kovalayan Kuluspor ile son sıradaki Yunakspor arasında oynanacak.

ABİDİN KURT 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri