İhsan Eliaçık namaz dinin direği değildir dedi

Gezi olayları sırasında en önde yer alan eylemcilerden biri olan İhsan Eliaçık, canlı yayın programında namazın, dinin direği olmadığını vurguladı.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, KRT'de yayınlanan Bana Dinden Bahset programında çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. "Bütün Fıkıh kitaplarının en büyük bölümleri namaz bölümleridir" diyen Eliaçık, sözlerine şöyle devam etti;

NAMAZ DİNİN DİREĞİ DEĞİLDİR

"1400 yıldır ağızlarında köpükler saçıla saçıla namaz tartışılır. Ya sizin namazınızın bu insanlığa ne faydası var. Yoksullara, açlara ne faydası var. Kabe'nin içi, mescidin etrafı çolaklarla sakatlarla dolu. Saraylarda prensler yaşıyor. ne faydası sizin namazınızın bu yoksullara. Boşuna tartışıyorsunuz! Neden bu bir Emevi projesi. İnsanlar bunu tartışsın.Bırakın bu namaz tartışmasını ya. Namaz dinin direği değildir"

Eliaçık, daha sonra açıklamalarında Cübbeli Ahmet'in sakallarına da göndermede bulundu. Cübbeli Ahmet'in Peygambere benzemek için sakallarını uzattığını ileri süren Eliaçık, konuşmasına şöyle devam etti;

"CÜBBELİ AHMET GİBİ DEĞİLDİR"

"Bu kitaplara göre, beyaz bir postun üzerine oturan böyle şeyh gibi, Cübbeli Ahmet gibi sakallı bir şeyh var. Peygamberi bir şeyh olarak görüyorlar. Ve sabahlara kadar namaz kılmaktan ayakları şişiyor. böyle gece-gündüz namaz kılan, elinde tespih çeken, postun üzerinden millete vaaz veren birisi. Peygamber böyle değil. Böyle bir peygamber yeryüzünde yaşamadı. Bunların hepsi uymadır.

"PEYGAMBERE BENZEMEK İÇİN SAKAL BIRAKIYOR"

Peygamberimiz böyle değildi, bir mescitte 10 dakikadan fazla oturmazdı, sürekli hareket halindeydi. Saçları uzundu, genç görünümlüydü, öyle şeyh gibi falan değildi. cübbeli Ahmet'e falan benzemiyordu, o ona benzemek için öyle bırakıyorda, o Arap kıyafeti kardeşim."

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri