İhracatın ''bir tuşla'' yapılacağını gösterdiler

Dünya'nın 280 farklı noktasında kayıtlı 1,5 milyon üyesiyle, ''www.turkishexporter.net'' ihracat portalıyla KOBİ AŞ, Türk ihracatçısına yılda 5 milyar dolarlık talep üretiyor
Dünya'nın 280 farklı noktasında kayıtlı 1,5 milyon üyesiyle, ''www.turkishexporter.net'' ihracat portalıyla KOBİ AŞ, Türk ihracatçısına yılda 5 milyar dolarlık talep üretiyor. Firmalar Türkiye'den ithal etmek istedikleri ürünler için www.turkishexporter.net'i ziyaret ederek taleplerini bırakıyor, gelen talepler firmalara e-mail yoluyla gönderiliyor ve bu yolla yılda 5 milyar dolarlık talep üretiliyor.
     Konya merkezli ''www.turkishexporter.net'' Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıl önce kurulan KOBİ AŞ'nin bugün yeni markalarla büyümeye devam ettiğini belirterek, ''İnternet kullanımının yaygınlaşması ve iş dünyasının elektronik ortamla tanışması KOBİ AŞ yatırımlarını da sürekli büyüyen bu dünyaya kaydırmasına neden oldu. Dış ticaret alanında sahip olduğu tecrübeyi elektronik ortama aktaran KOBİ AŞ'nin yöneticileri Türk üreticisine yepyeni bir pazarlama ve satış ağı olan ''www.turkishexporter.net''i hediye etmiştir'' dedi.
     ''www.turkishexporter.net'' internet portalının üyesi binlerce KOBİ'ye ihracat konusunda çözüm ortaklığı üreten bir sistem olarak hemen hemen her dış ticaret uzmanının ilgilendiği bir yapı olduğuna dikkati çeken Yıldıran, ''Günde yüzlerce alım talebinin yayımlandığı siteye yurtdışında 1,5 milyonu aşkın firma kayıtlı. Dünyanın 280 farklı noktasında bulunan bu firmalar Türkiye'den ithal etmek istedikleri ürünler için ''www.turkishexporter.net''i ziyaret ederek taleplerini bırakıyorlar. Yurtdışından gelen talepler detaylı bir incelemeden geçirildikten sonra Türkiye'de ihracatçı firmalara ulaştırılıyor'' diye konuştu.
    
     -Üye firmaların e-mail kutularına geliyor-
    
     Gelen taleplerin sektör sektör ayrılarak yayımlanmadığını bildiren Yıldıran, ''www.turkishexporter.net''in kullanıcılarına, zamandan tasarrufun yanında bir çok e-ihracat portalinde olduğu gibi kullanıcıların sayfalar arasından talep aramak yerine, her sabah e-mail kutularında kendi sektörleri ile ilgili ya da takip ettikleri alım taleplerine ulaşabilme kolaylığı sağladığını vurguladı.
     Türkiye'nin devlet destekli ihracat portali olan ''www.turkishexporter.net''e üye olan firmaların, yıllık abonelik ücretlerinin yüzde 70'inin devlet desteği kapsamından yararlanarak Ekonomi Bakanlığından iade alabildiklerini anlatan Yıldıran, şunları kaydetti:
     ''Ekonomi Bakanlığından iade alabiliyor olmaları hem devletin e-ihracata yönelik yatırımlarının ciddiyetini gösteriyor hem de sektörel gelişme hakkında ipuçları veriyor. İnternet portalıyla biz köprü görevi yürütüyoruz. Türkiye'de 50 bin firma ihracat yapıyor, 50 bin firmada ihracat yapmaya hazırlanıyor. Biz, ihracatın kolay yapılabilirliğini göstermeye çalışıyoruz.''
    
     -''Türk ürünlerine dünyanın dört bir yanından talep var''-
    
     Çocuk bezinden ev eşyasına, makarnadan zeytinyağına kadar yurtdışından gelen taleplerin Türk ürünlerinin dünyada yakalamış olduğu durumu gösterdiğini ve bunun sevindirici olduğunu dile getiren Yıldıran, şöyle devam etti:
     ''Bakın en son gelen talepte Finlandiya yaprak sarması, Portekiz çocuk bezi ve zeytinyağı, Yunanistan perde ve süs eşyası, Romanya hurda metal, kumaş, duş perdesi, Cezayir otel mobilyaları, Moritanya un, İsveç mezoterapi makinası, Lübnan plastik boru imalatı makinası, Pakistan makarna, Belarus kağıt poşet, Mısır süt tozu, Ürdün dondurulmuş tavuk eti, Gürcistan sera kafesi, Slovakya baskılı havlu, İsrail ısıtma sistemleri, Yemen çikolatalı kek, Irak kağıt mendil üretim hattı, Filipinler ilaç, Bangladeş elektrik ısıtma cihazları, Malta silah, Hollanda organik bebe kıyafeti, Etiyopya traktör yedek parçaları istiyor. Geniş pazar ağı sayesinde Türk ürünleri marka oldu. İhracata yeni başlayan firmalarada 'ilk adım desteği' veriyoruz ve yurtdışında tanıtımlar yapıyoruz. Bu desteğimiz 35 farklı alanda oluyor.''
     Bu yıl 10 milyar dolarlık talep üretimini hedeflediklerini aktaran Yıldıran, ilk bölge müdürlüğünü İstanbul'da açan ''www.turkishexporter.net''in hizmet ağını Ankara, Bursa, Kayseri ve Gaziantep temsilcilikleriyle genişletmeye devam ettiğini, merkez binası, bölge müdürlükleri ve temsilciliklerinde çalışan 60 deneyimli personeliyle Türk ihracatçısına hizmet verdiğini sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri