İhracatçı, 'Kkdf’den Muaf' Ülkelerin Açıklanmasını Bekliyor

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Başkanı Bülent Aymen, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintisine getirilen muafiyetin ihracat hacmini 5-10 puan artıracağını söyledi.

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Başkanı Bülent Aymen, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintisine getirilen muafiyetin ihracat hacmini 5-10 puan artıracağını söyledi. Dolayısıyla bu kesintisinden muaf olacak pazarların bir an önce açıklanmasını istedi.

Takas yoluyla yapılan ihracatta KKDF kesintisi uygulaması, yasal düzenlemelerin tamamlanamaması nedeniyle uygulama alanı bulamamıştı. 28 Haziran 2013 tarihli bir genelge ile bankacılık sisteminin gelişmediği ülkelerde bazı şartların yerine getirilmesi ile ihracatçının KKDF kesintisinden muaf olacağı hükme bağlanmıştı. Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Denetim Kurulu Üyesi olan Bülent Aymen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aradan bir ay geçmesine karşın bankacılık sisteminin gelişmediği ve bu nedenle ihracatçının KKDF kesintisinden muaf olacağı ülkelerin açıklanmadığını belirtti.

Uygulamanın; bankacılık sisteminin işlevsizliğinden dolayı parasını almakta zorlanan ihracatçıyı güvence altına almanın yanısıra ihracatçıya rekabet gücü kazandıracağını ifade eden Aymen, “Bu yeni sistemle, özellikle hedef pazarlarımız olan bazı Afrika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri ile enerji ve petrol ürünleri ithalatımız için kaçınılmaz olan İran’la ticaretimizde büyük avantajlar yakalanacak. Türkiye'nin ihracat hacmini yüzde 5-10 puan arttıracağı düşünülen uygulama için gözler uygulamanın geçerli olacağı ülkeleri açıklaması beklenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na tarafından çevrildi.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri