İhracat Şubat’ta yüzde 1,5  artarak 38 milyar dolar oldu

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, 2023 yılı şubat ayı itibariyle ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulundu.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, 2023 yılı şubat ayı itibariyle ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulundu.

Ceylan; “İhracatımız geçtiğimiz yılın şubat ayına göre yüzde 1,5 artarak 38 milyar 7 milyon 600 bin dolara yükseldi. Dolayısıyla açıklanan ihracat rakamı tüm zamanların şubat ayı ihracat rakamları rekorunu kırmış oldu. Türkiye'nin sanayi ihracatı ise bu dönemde yüzde 3 azalarak 27 milyar 184 milyon 46 bin dolara geriledi. Sanayi sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı yüzde 81,2 oldu” dedi.

Deprem bölgesinde ağırlıkla faaliyette olan 5 sektörün tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatını gerçekleştirdiğini dile getiren Ceylan, “Deri ve deri mamulleri, otomotiv endüstrisi, elektrik ve elektronik, mücevher, iklimlendirme sanayi tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatını yapan sektörler oldu. Deri ve deri mamulleri 350 milyon 762 bin dolar, otomotiv endüstrisi 5 milyar 347 milyon dolar, elektrik ve elektronik sektörü 2 milyar 486 milyon dolar, mücevher sektörü 940 milyon 248 bin dolar, iklimlendirme sanayi 1 milyar 87 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek 2 aylık ihracatını gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri