İhmal Sonucu Bebeğin Doğum Sırasında Öldüğü İddiası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde iddiaya göre doğum sırasında doktor ihmali sonucu kalbi duran kız bebek hayatını kaybetti. Bebeğin ailesi, sorumlular hakkında polise suç duyurusunda bulundu. İlk çocuğuna hamile olan 24 yaşındaki Aysun Koca,...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde iddiaya göre doğum sırasında doktor ihmali sonucu kalbi duran kız bebek hayatını kaybetti. Bebeğin ailesi, sorumlular hakkında polise suç duyurusunda bulundu. İlk çocuğuna hamile olan 24 yaşındaki Aysun Koca, dün akşam saatlerinde sancılarının artması üzerine ailesi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne getirildi. Sabah yeniden sancısı tutan Koca, doktorlar tarafından normal doğum yapmak üzere ameliyathaneye alındı. Doğum sırasında kalbi duran kız bebek, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata tutunamadı.

    Doktor ve hemşirelerin eşiyle ilgilenmediğini ve bebeğinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini iddia eden baba Ferdi Koca, Menteşe Hamdi Bey Polis Merkezi'ne giderek hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastaneye geldiklerinde kendilerine, bebeğin kalp atışlarının normal olduğunun belirten Koca, "Eşim sabah erken saatlerde ameliyata alındı. Panik halinde biri kadın üç doktor ameliyathaneye girdi. Daha sonra ameliyathanedeki görevli, çocuğun öldüğünü söyledi. Ben de olayın ardından polisi aradım." dedi.

    Anne Aysun Koca ise doğum öncesi bebeğin sağlıklı olduğununu, sezaryen olmak istediğini fakat doktorların bununu kabul etmediğini ileri sürdü. Doktorun nöbetçi olmasına rağmen hastanede durmadığını iddia eden acılı anne, "Doktora sancım var sezaryenle alın dedim. Kendisi burada nöbetçiydi. Nöbetçi olduğu halde hastanede durmadı. Üç defa kustum, bu normal değildi. Çok ağrılarım vardı. Çocuğumun öldüğünü bile bana söylemediler." ifadelerini kullandı.

    Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Himoğlu da olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Hastanın başka bir doktor tarafından takip edildiğini söyleyen Himoğlu, rahimde açılma olmadığı için doğumun sabah saatlerine aldığını öğrendiğini ifade etti.

    Bebeğin cenazesi, cumhuriyet savcısının hastane morgunda yaptığı incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Ölen bebeğin Kavaklıdere ilçesi Bellebol Mahallesi'nde toprağa verildiği öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri