İHL'lerde başarı bir gelenek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 4. Geleneksel Hikâye Yarışması’nın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda gerçekleştirildi

İmam Hatiplilerden ve halktan büyük ilgi gören gece sevilen radyo programcısı Talha Bora Öge’nin sahne almasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, TİMAV olarak 21 yılı geride bıraktıklarını ve İmam Hatip neslinin gönüllerini, gündemlerini, dertlerini ve coşkularını paylaşmaya çalıştıklarını belirtti. Öksüz, birincisini 2012 yılında “İmam Hatipli Olmak” temasıyla gerçekleştirdikleri hikaye yarışmalarını geleneksel hale getirerek, ikincisini 2013 yılında “Kardeşlik” teması ile, üçüncüsünü ise 2014 yılında serbest tema ile sürdürdüklerini ifade etti.

126 İHL ÖĞRENCİSİ KATILDI

Öksüz, “Ülkem” teması ile düzenlenen bu yılki yarışmaya 50 farklı ilden 126 İmam Hatip Lisesi’nden öğrencilerin katıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Hikâyeler, İmam Hatip neslinin içtenliğini, özgüvenini, ilim, irfan ve erdemini yansıtırken aynı zamanda hedeflerini, hayallerini ve gerçeklerini de bizlere tüm güzelliği ile sunuyor. Bununla yine bu neslin kültür ve edebiyatta da ne kadar mahir olduğunu, hangi donanımlarla yetiştiğini, değerlerine olan bağlılık ve motivasyonlarının büyüklüğünü hikâyeleri okuduğumuz zaman rahatlıkla müşahede ediyoruz.” Öksüz, İmam Hatip neslinin ortaya koyduğu hizmet ve ürünlerden duydukları onuru ve bu nesle hizmet etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında; “imam hatip nesli ve bu neslin üzerinden inanç değerlerimizle adeta savaş yürütenler asla başarılı olamayacaklardır. Milletimiz imam hatiplerini ve değerlerini büyütenlerin her zamanda yanında olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. İmam hatipleri kapatmak, diyanet işlerini kapatmak, başörtüsünü yeniden yasaklamak, din derslerini kaldırmak isteyenlere, kabemize dil uzatanlara millet gereken cevabı uygun tüm platformlarda verecek, millet onlara hadlerini bildirecektir" dedi.

Öksüz’ün ardından sahneye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da İmam Hatiplere hizmet etmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi. İmam Hatip neslinin bu ülke için çok büyük hizmetler ürettiğine ve üreteceğine inandıklarını vurgulayan Altay: “Bizim için bu tür organizasyonlara destek vermek, bu tür organizasyonların içinde yer almak ayrı bir memnuniyet kaynağı. Bu hizmetlerin artarak devamını diliyorum” dedi. Konya milletvekili ve TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu ise İmam Hatiplerin ülkemiz için büyük bir değer ve kazanç olduğunu dile getirdi. İmam Hatiplerin ülke sınırlarını aşan bir marka değer haline geldiğini ifade eden Zorlu, İmam Hatip’ten yetişen gençlerin milletin ve ümmetin yarınlarını inşa edecek bilgi ve birikimle yetiştiklerini ifade etti. Törene ayrıca, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. TİMAV tarafından 2012 yılından bu tarafa geleneksel hale getirilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen yarışma, Türkiye genelindeki 1000 İHL’ye gönderilen duyuru ve afişlerle Ocak ayında başlatıldı.  01 Mart’a kadar TİMAV’a ulaşan 50 ilden yüzlerce öğrenciye ait hikâyeler ilk olarak 10 kişiden oluşan ön jürinin elemelerinden geçti. Ön jüri elemeleri sonrası, Türkiye çapında öykü alanında tanınan ve otorite kabul edilen Rasim Özdenören, Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’dan oluşan asıl jürinin puanlaması ile dereceye giren öğrenciler belirlendi.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER İSİMLERİ

5 Mayıs’ta TİMAV’ın web sitesinden sonuçları açıklanan yarışmada birinci “Tel Dolap” adlı öyküsüyle Eskişehir Sarar AİHL’den Senanur Köroğlu oldu. İkinciliği “Ben Yuzersif” adlı öyküsüyle Karatay Mevlana AİHL’den Saime Nur Solmaz’ın kazandığı yarışmada üçüncü ise “İçimizden Biri: Hareket Memuru” adlı öyküsüyle Ankara Demetevler AİHL’den Gülnur Erdoğdu oldu.

İlk üçün ardından mansiyon kazanan beş öğrenci ve okulları ise şöyle: Sümeyye Yiğit - Konya - M. Sami Ramazanoğlu AİHL / “İşte Böyle Bir Şey” adlı öyküsüyle…

Fahriye Özkorkmaz - Bursa - Yeşil Devlet Hatun AİHL / “Derin Metanet” adlı öyküsüyle…

Aslı Sığırcı - Konya - Bosna Hersek AİHL / “Sarsılan” adlı öyküsüyle…

Sümeyye Fatıma Esendağ - Konya - M. Sami Ramazanoğlu AİHL / “Zihin Arşivi” adlı öyküsüyle…

Murat Sarıbaş - Konya - Çumra AİHL / “Ülkemin Kucağında” adlı öyküsüyle…

Birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye 1.000 TL ödül verilen yarışmada, mansiyon kazanan öğrenciler ise i-Pad mini ile ödüllendirildi. Türkiye genelindeki 120 İmam Hatip Lisesi’nden katılımın gerçekleştiği yarışmaya en çok katılım sağlayan il 70 hikâye ile Konya olurken, ikinci sırada 23 hikâye ile İstanbul yer aldı.  Hikâye Yarışması Ödül töreninde, yarışmada dereceye giren öğrencilerin yanısıra, Konya merkez ve taşra ilçelerde eğitim-öğretim yapan 40 İmam Hatip Lisesi’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı birincileri de birer çeyrek altın ile ödüllendirildi. Törenin ardından sevilen ezgi sanatçısı Mustafa Cihat, son albümü Lila’dan ezgilerin de yer aldığı bir konser verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri