İHL'ler geleceğimizdir

ÇIDAM Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatipliler Gecesinde, imam hatip öğrencilerinin Türkiyenin geleceğindeki önder insanlar olacağı vurgulandı

ÇIDAM Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatipliler Gecesi’nde, imam hatip öğrencilerinin Türkiye’nin geleceğindeki önder insanlar olacağı vurgulandı

ÇIDAM Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği imam hatipliler için ‘İmam Hatipliler Gecesi’ adlı programı Kültürpark’ta gerçekleştirdi. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÇIDAM Derneği Başkanı Âdem Ceylan, konuşmasına imam hatiplileri selamlayarak başladı. Ceylan, “Bu günler yeni tarihin şafağıdır. İmam hatipli olmak bir şuurdur. Bu şuuru bir dava olarak anlayıp aynı davaya gönül vermiş tüm imam hatip camiası üzerine düşeni yapmalıdır. İslam âlemi 200 yıldır acı günler yaşadı. Bizler hep acı çektik, gözyaşı döktük. Acı çekmiş olan bu coğrafyanın imam hatiplileri gülecekleri günleri bekliyorlar. Bu acıları çekmiş olan Müslümanlar, geniş bir coğrafyada neler yapılabileceğini düşündü ve bu yapılacak olanlara inandı.  Bu coğrafyada bu inanışı dava edinmiş insanlar ile güneşli günler tekrar geri gelecek” dedi. İslam coğrafyasının çeşitli zulümlere maruz kaldığını söyleyen Ceylan, “İslam tarihinde Moğolların istilası ve Haçlı Seferleri gibi İslam âlemine çeşitli saldırılar olmuştur. Bunların hiç biri bizi 19. ve 20. yüzyılda yaşanan baskı kadar incitmedi. Bizler Allah’ın emrini yeryüzüne yayacağız diyerek imam hatipli olduk ama 15 yıldır her zaman önümüze setler çekildi. Davamız engellenmeye çalışıldı. Bu günlerden sonra inşallah bu setler ortadan kalkacaktır” diye konuştu. Yeni eğitim sisteminin de gençler için faydalı olduğunu söyleyen Adem Ceylan, “Okulların sayısı artacak. Biz de bu süreci nitelikli, güzel gençlerr yetiştirmek için talep olarak görüyoruz. Hak davası olan, imam hatip davasının engellenemeyeceğini biliyoruz. Allah bu dava için çalışmış olanları hem bu dünyada hem de ahirette mükâfatlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

ŞEYTANIN OYUNLARI BOŞA ÇIKTI

Türkiye İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu imam hatipliler ile uğraşanları şeytana benzeterek, “İmam hatip nesli ile uğraşanlar şeytanın büyük ve küçükleridir. Şeytanın hileleri nasıl ki boşa çıkmış ise bu günde imam hatiplilere karşı yapılan bu oyunların hepsini Allah boşa çıkarmıştır. Bize göre kaliteli öğrenci matematik, fen, Türkçe derslerini iyi şekilde öğrenen öğrenci değildir. Kalite imanlı olmaktır. Diğerleri ikinci sırada gelir” dedi. Dünyanın bozulduğu dönemde imam hatiplilerin farkları ile kendilerini gösterdiklerini söyleyerek, “Annenin çocuğunu, çocuğunda ailesini terk ettiği bir ortamda, imam hatip gençleri insanlığa model olacaktır. Ülkemizi mutluluğa eriştirecektir. Bunun içinde bu gençlere sahip çıkmalıyız. Birçok genç var zorluk içerisinde okumaya çalışan. Bu gençlerin okul ihtiyaçların üstlenelim, onlara her zaman destek olmaya çalışalım” diye konuştu. Erdoğdu konuşmasının sonunda ticaret liseleri, meslek liseleri ve diğer okullar da okuyan çocukların din derslerinin farklı olması gerektiğini vurguladı.

VERİLEN İMKÂNLARI ZENGİNLEŞTİRMELİYİZ

Açılış konuşmalarının ardından programa konuşmacı olarak katılan Önder Başkanı Hüseyin Korkut, gençlerin önlerinde bulunan engelleri kaldıracaklarını söyleyerek, “15 yıl sonra Kuranı Kerim ve peygamberimizin hayatının anlatıldığı siyer dersi okullarda okutulmaya başlanacak. 50 yıl önce Hacıveyiszde hocamız ve diğer İslam âlimleri imam hatip okulları açıp yeni nesillerin önünü açmıştı. Şimdiki gençler de o yoldan giderek önlerindeki engelleri kaldıracaklardır. 15 yıldır şeytan taşlamaktan abdest almaya imkân yoktu ama şimdi Allaha şükür bunlar geçmek üzere” dedi. Önder olabilmek için çok okumak gerektiğini belirten Korkut, “Kendi değerlerimizin farkında olarak çalışacağız. İslam’ın ahlakını hayatımızın her kesimine uygulayan önderler olarak kendimizi yetiştirmemiz gerekmekte. Bunun içinde çok okumalı, dilimizi geliştirmemiz Arapça’nın yanında İngilizceyi de bilmemiz gerekli. Sorumluluklarımızın bilincinde olan gençler ve geleceğin imamları olmalıyız. Kuran ve Siyer’in okullarda okutulması ile bizlere de ciddi sorumluluklar düştü. Eğitim sisteminin değişmesi ile açılan imkânları daha fazla çalışarak zenginleştirmemiz lazım” diye konuşmasını bitirdi. Program şiir dinletisi ve Grup Genç’in müzik şöleni ile son buldu.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri