İHL'den Filistin temalı etkinlik

Konya'da bulunan Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde (İHL) Filistin temalı bir Gençlik Şöleni düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Bekir Tekkaymaz, gençliğin iyi yetişmesi ve geleceğin medeniyetinin inşası için ahlaklı nesillerin önemine vurgu yaptı. Tekkaymaz, İslam aleminin yaşadığı sıkıntıların, yeşeren tohumlar olan yeni nesiller sayesinde aşılacağını belirtti.

Şölene, Konya'da akademik çalışmalar yürüten Filistin Gazze'li El-tavil Ailesi de katıldı. Dr. Ayet Eltavil, okul öğrencilerine hitap ederek, İslam aleminin Gazze ile sınandığını ve Gazze'deki Müslümanların cihad ederek insanlığa İslam'ı ve özgürlüğü örnek olarak anlattığını ifade etti. Eltavil, savaşın şiddetine rağmen çocukları ile birlikte Gazze'ye gitmek için çabaladıklarını, Gazze'nin kendi yurtları olduğunu ve orada yaşamak için kalplerinin çarptığını belirtti. Ayrıca, iyi bir kul olmanın insanlık için en önemli konu olduğunu vurgulayan Eltavil, Kur'an'dan ayetlerle bu konuyu açıkladı.

Program kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Güzel Sanatlar bölümü öğrencileri ilahi ve ezgi sunumları yaptı. Filistinli karikatürist Mücahit Naci el Ali'nin Hanzala karikatürleri sergilenerek katılımcılara sunuldu. Okulun spor eğitimi alan Wushu öğrencileri spor gösterileri gerçekleştirdi. Ayrıca çeşitli bilgi yarışmaları, boyama ve el sanatları sergileri ve sunumları yapıldı.

Programın kapanışında okul müdürü Bekir Tekkaymaz, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri