İHH Ramazan’da yardımları dünyaya dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op.Dr.Hasan Hüseyin Uysal Ramazan 2015 çalışmalarını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op.Dr.Hasan Hüseyin Uysal Ramazan 2015 çalışmalarını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Ramazan ayı çalışmalarını ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Uysal, mazlum coğrafyalara 1 milyon 900 bin TL ayni ve nakdi yardım gönderdiklerini belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu Ramazanda hayırseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, hastalık ve doğal afetlerin olduğu dünyanın 96 ülke ve bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine, uzak yakın demeden birebir elden ulaştırdık. Her Ramazan ayında olduğu gibi yine dünyanın dört bir yanında iftar sofraları kurarak kumanya ve gıda dağıtımları yaptık. Yine yetimlerimizin yüzlerini güldürdük. Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapan ekiplerimiz, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çaldı ve Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdılar” dedi.

YETİMLERİN YÜZLERİ GÜLDÜRÜLDÜ

Konya İHH olarak savaş , hastalık ve doğal afetlerin olduğu dünyanın 46 ülkesinde 3 bin 574 yetim çocuğun hamiliğini üstlendiklerini ifade eden Uysal, şöyle konuştu: “Ramazan ayı içerisinde yetimlerimize toplam 243 bin TL aidat gönderildi. Yetim faaliyetlerimiz kapsamında Konya’da ikamet eden 448 yetim çocuğumuza ve ailesine destek olmak düşüncesiyle 55 bin TL değerinde kıyafet yardımı yapıldı. Rahmet ve bereket ayı Ramazanda 6.650 kişinin katılımıyla 6 farklı noktada iftar programları düzenledik. Ramazan ayı boyunca Suriye’ye toplam 853 bin TL değerinde un , muhtelif gıda ,konserve , giyim eşyası , ayakkabı vb. insani ihtiyaçların bulunduğu 22 TIR yardım malzemesi gönderdik. Yine Suriye’nin risk altında bulunan ve en hayati ihtiyaçlarını dahi temin edemeyen mazlum halkına 100 bin iftariyelik Ramazan kumanya paketi gönderdik. Yıllardır doğal afet, hastalık ve savaşla mücadele eden yetim diyarı Pakistan’a 8 ay içinde bitirmeyi hedeflediğimiz dev bir proje olan Konya Yetimhanesinin temelini attık. Siyonist devlet İsrail’in uyguladığı Ambargo ve Mısır’ın yeni Firavunu Darbeci Sisi’nin Refah sınır kapısını kapatması sonucu gönderilen yardımların oksijen kadar önem taşıdığı bölgeye, Konya İHH olarak 720 bin TL değerinde nakdi yardımda bulunduk. İHH , Gazze’de içeride ofisi bulunan tek Sivil Toplum Kuruluşudur. Bunun yanında Konya merkez ve ilçelerimizde bulunan fakir ve muhtaç ailelere 2 bin 761 adet gıda kolisi dağıtımı yaptık. Konya’da Ramazan boyunca trafik ışıklarında Genç İHH gönüllülerimizin aracılığıyla 25 bin iftariyelik dağıttık. Son olarak Konyalı hayırseverlerin toplam 132 bin TL tutarında fitresini Türkiye’de ve dünyada farklı mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.”

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri