İHH-AYDER Irak’a Kurbanları götürdü

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdiği bu yılki Kurban organizasyonunda kesilen kurbanlar yaklaşık 1 milyon 400 bin ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Hayırseverlerin vakfa bağışladığı kurbanlar bu yıl da yetimlerin, mazlumların ve yar
İHH'nın Kurban çalışmaları için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan ve dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen organizasyon için yola çıkan ekipler, kurban emanetlerinin dağıtımını gerçekleştirdi.
 
 
Genel Merkezi Konya’da bulunan İHH ile birlikte çalışan AYDER’de İHH ile birlikte yaptığı organizasyon ile Irak’ta bu yıl kurban kesti. Binlerce Iraklı’ya bayram sabahı bağışlanan kurban etlerini ulaştıran AYDER-İHH ekipleri Kerkük’te yaptıkları organizasyonla, yokluk ve yoksulluk altında inleyen Türkmenlerin imdadına da yetişmiş oldu.
AYDER-İHH Konya Şube Başkanı İhsan Erdim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Irak’da yardım faaliyetlerimize devam ediyoruz, İHH-AYDER olarak bu bayramda da masum kardeşlerimizin yanındaydık, savaşın en kötü halini yaşayan insanlara bize verilen emanetlerini ulaştırmaya devam ediyoruz’ dedi. 
 
Erdim, kurban hisselerini bayramın ilk gününde ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, mümkün olduğunca hızlı şekilde kurbanları ulaştırıp, Irak’ta, Kerkük’te Müslüman kardeşlerimizin n bayramını daha güzel yaşamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.
İhsan Erdim, İHH İnsani Yardım Vakfı 114 ülke ve bölgede kurban kesimlerini ve dağıtımlarını başarılı bir şekilde tamamladığını belirterek, “ İHH, 6 bini yurt içi, 34 bini yurt dışı olmak üzere toplam 40 bin hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban çalışmasıyla 1 milyon 400 bin insana ulaşıldı”dedi.
 
 
Başkan Erdim, “Ağırlıklı olarak Suriye, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Patani, Myanmar, Moro, Pakistan, Afganistan, Darfur ile Somali gibi kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu Nepal, Srilanka, Surinam, Vietnam, Küba, Haiti ve Kamboçya ülkelerine kadar gittiler” ifadelerine yer verdi.
Kerem İŞKAN - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri