İftar ve sahurun vaz geçilmezi tahinli pide

Her ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da iftar ve sahur sofralarını Konyada yarım asra yakındır imalat yapan Kadınhanlı Mehmet Ustanın Tahinli Pideleri süslüyor

Konya’da yaklaşık 50 yıldır tahinli pide imalatı yaparak Konya halkının iftar ve sahur sofralarını tatlandıran Kadınhanlı Mehmet Usta bu Ramazanda da müşterilerinin ilgisinden memnun.  İftar saatlerine yakın tahinli pide almak isteyen vatandaşlar Kayalıpark arkasındaki Ulusoy Pasajı'nın içinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Yarım asra yakın zamandır tahinli pide imalatı yaptıklarını ifade eden Kadınhanlı Mehmet Usta’nın oğlu Fatih Yemenici, müşterilerine yıllardır aynı damak tadında tahinli pide vermenin huzurunu yaşadığını söyledi.

Ramazan ayı gelmesiyle yoğun hareketlilik başlıyor diyen Fatih Yemenici, “Tahinli Pidemizle Konya da ve Türkiye de iddialıyız. Başka bir satış noktamız yok ürünlerimizi üretim yerimizde yapıyor ve müşterilerimize buradan satış yapıyoruz. Konya dışındaki talebin haricinde bu yıl Konya'dan şehir dışına hediye olarak gönderen müşterilerimiz daha çok. Tahinli pideleri sadece Ramazan ayı içerisinde değil diğer zamanlarda da hafta içerisinde pazartesi ile Perşembe günleri tahinli pide bulabilirsiniz” dedi.

Fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu da dile getiren Yemenici, “Sade 6, Cevizli 8, Cevizli Tereyağlı 9, Antep Fıstıklı ve Tereyağlı tahinli pide ise 10 TL. Tatlı şerbeti ise 2 TL. İsteyen iftar sofrasında tatlı olarak isteyen sahur da pide olarak tüketebilir. Sahurda yenen tahinli pide insanı hem tok tutuyor hem midesini rahatsız etmiyor” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri