İflas eden meşhur otelin binası icradan satışa çıkarıldı! 2004 yılında açılmıştı

Küresel ekonomik kriz Türkiye dahil çok sayıda dünya ülkesini tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak meşhur Türk termal otelin binası satışa çıkarıldı. İşte satışa ilişkin önemli detaylar...

Dünya tüm zamanların en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya. Pandemi döneminde değişen finansal dengeler çok sayıda sektörü olumsuz etkiledi. Bu süreçte kemer sıkma politikasını deneyen dev firmalar krizi ufak kayıplarla atlattı. Önlem almayanlar ise iflas etti.

AVRUPA KITASINDA DURUM İYİ DEĞİL

Birçok kıtada iflas dalgası yayılmaya devam ediyor. Avrupa kıtasında en çok iflasın görüldüğü ülkeler Almanya ve İngiltere olarak biliniyor. Türkiye son aylarda iflas sayısındaki artışla korkutuyor. Farklı sektörlerde firmaların iflas haberlerinin duyulması ekonomi dünyasını tedirgin ediyor.

MEŞHUR TEKSTİL FİRMASI İFLAS ETMİŞTİ

İflasların çoğaldığını duyan bazı firmalar ise finansal önlemleri artırma kararı aldı. En çok iflas gıda ve giyim sektöründe görülüyor. Binlerce hayvan kapasitesi olan çiftlikler bile iflas ediyor. Deri sektöründe lider olan bir tekstil firmasının iflası herkesi şaşırtmıştı.

130 YATAK KAPASİTELİ OTELİN FİYATI 62 MİLYON LİRA

Kısa süre önce ise bir termal borçtan dolayı satışa çıkarıldı. Sakarya Akyazı'da faaliyet gösteren meşhur termal otelin satılacak olması herkesi şaşırttı. 3 yıldızlı olan otel 65 oda ve 130 yatak kapasitesi ile dikkat çekiyor.

Kuzuluk Termal Otel Akyazı İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı. Otelin değeri 62 milyon 907 bin 132 TL olarak belirlendi.

İHALEYE KISA BİR SÜRE KALDI

İlk satış ihalesi başlangıç tarih ve saati 24 Ekim 2023 saat 11:05, bitiş tarih ve saati 31 Ekim 2023 saat 11:05 olarak açıklandı. İkinci satış ihalesi başlangıç tarih ve saati 21 Kasım 2023 saat 11:05 bitiş tarih ve saati 28 Kasım 2023 saat 11:05 olarak belirtildi.

2004 YILINDA HİZMETE AÇILDI

Satışa çıkarılan söz konusu otelin 2004 yılında hizmete açıldığı öğrenildi. Bir zamanlar çok meşhur olan otelin iflasına bölge halkı şaşırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri