İflas eden iyi niyetli KOBİ'ye bir şans daha

Devlet, iyi niyetli KOBİ'lerin imdadına yetişecek. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üzerinde çalıştığı proje tamamlandığında, iflas eden KOBİlere destek verilecek

Devlet, iyi niyetle çalışmasına rağmen, değişik sebeplerden iflas eden girişimcinin imdadına yetişecek. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı proje tamamlandığında, kötü niyet dışı nedenlerle iflas eden KOBİ’lere devlet destek olacak.

AB YASASI, TÜRKİYE’YE UYARLANACAK

Avrupa Birliği’nin uygulamaya koyduğu Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı’nın (CIP) alt bileşeni olan "Girişimcilik ve Yenilik Programı" alanındaki çalışmalara iştirak eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu yıl dört toplantı düzenleyerek, önemli ilerlemeler kaydetti. Bu kapsamda, Avrupa Küçük İşletmeler Yasası’nın ikinci tedbirinde yer alan, "iflas eden girişimcilere ikinci bir şans verilmesi" konusunda Çalışma Grubu’nda yer alan bakanlık, ulusal koordinatörlük görevini yürütüyor. Söz konusu Çalışma Grubu, bu toplantılarda, konuyla ilgili bazı ülkelerin uygulamalarını inceleyerek, Türkiye’ye uyarlanabilmesi için raporlar hazırladı. Özellikle iflas öncesi ile iflas aşamasında yapılabilecekler üzerinde yoğunlaşan Çalışma Grubu, kapsamlı bir yol haritası üzerinde çalışıyor.

AVRUPA YATIRIM BANKASI DEVREYE GİRECEK

Avrupa Küçük İşletmeler Yasası (A Small Business Act for Europe), iflas eden dürüst girişimcilere zaman kaybedilmeden ikinci bir şans verilmesini öngörüyor. AB üyesi ülkelerde iflas sürecinin nadir örneklerde 4 ay ile 1 yıl, genelde ise 5 ile 9 yıl gibi uzun bir sürede tamamlanmasından kaynaklanan olumsuzlukları gidermeyi amaçlayan yasa, süreç sonrası "ikinci şans" politikasına işlerlik kazandırmayı öngörüyor. Bu çerçevede, üye devletlerden iflas eden girişimcilerden şartları uygun olanlara yeni kaynak sağlanmasında destek olunuyor, Avrupa Yatırım Bankası üzerinden iflas sürecine gitmekte olan KOBİ’lerin finansmana erişimlerini hızlandırıcı iyileştirmeler sağlanıyor. Ayrıca, iflas eden şirketlere yönelik olumsuz izlenimleri silmek adına kamu bilgilendirme kampanyaları gerçekleştiriliyor.

Vakit

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri