İflas eden fabrikanın binası daire fiyatına satılacak! Bölgenin meşhur süt markasıydı

Türkiye'de iflas eden fabrikalara bir yenisi daha eklendi. Bölgenin meşhur süt fabrikası iflas etti. Fabrika sadece 3 milyon liraya satılacak. Daire fiyatına fabrika binasının satılması herkesi şaşırttı.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok sektörde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Türkiye bu sıkıntıları en çok hisseden ülkelerin başında geliyor. Önce tedarik sonra finansmana erişimdeki sıkıntılar tüm sektörleri olumsuz etkiledi.

Bankaların faiz oranlarını en üst tavana çekmesi yetmedi bir de kredi destekleri sona erdi. Nakit para sıkıntısı yaşayan fabrikalar bankalardan kredi talebinde bulunuyor. Gelen cevap ise genellikle olumsuz oluyor.

Böyle olunca firmalar ödemelerini gerçekleştiremiyor ve iflas süreci hızlanmış oluyor. Son olarak Türkiye'de çok ilginç bir iflas yaşandı. Bundan 20 yıl önce 5 ortak tarafından kurulan süt fabrikası ekonomik sorunlar gerekçesiyle iflas etti. Birçok kişiyi istihdam eden fabrikanın iflas etmesine bölge halkı çok üzüldü.

Asıl tuhaf olan ise fabrikanın icradan satışa çıkarıldığı fiyat oldu. Edinilen bilgiye göre icra yoluyla satışa çıkarılan fabrika için 3 milyon 70 bin lira muhammen bedel belirlendi.

Dairelerin fiyatı bile 3 milyon liradan başlarken fabrikanın bu kadar ucuza satışa çıkarılması herkesi çok şaşırttı. Ordu Aybastı'da yer alan fabrika binasının satış ihalesi ise 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri