If Wedding Fashion İzmir’e 300 Milyon Dolar Kazandırdı

Avrupa'nın en büyük Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl da sektörün yüzünü güldürdü.

Avrupa'nın en büyük Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl da sektörün yüzünü güldürdü. 22-25 Ocak 2014 arasında düzenlenen ve şehre büyük bir hareketlilik getiren fuar, İzmir’e 300 milyon doların üzerinde kazanç sağladı. Sektörde faaliyet gösteren firmalar, fuar sayesinde üç aylık kapasitesini doldurdu. Fuarı değerlendiren Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, dört günlük fuarın çok iyi geçtiğini belirterek, katılan firmaların önemli iş bağlantıları yaptığını, fuar sayesinde gelinlik ve abiye sektörünün artık 12 ay çalıştığını vurguladı.

İş bağlantılarıyla birlikte şehrin ekonomisine 300 milyon doların üzerinde katkı sağlandığını kaydeden Özden, bu başarıya ulaşmak için fuardan önce İran, Rusya, Fransa, Orta Asya Türk cumhuriyetleri ve Kuzey Avrupa ülkelerine yönelik profesyonel alıcılar için ön çalışmalar yapıldığını anlattı: “Bunların sonuçlarını, dört günlük fuarda aldık. Firmalar, önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi. Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Yemen, Çin, Japonya, Libya, Suudi Arabistan başta olmak üzere fuara her kıtadan ziyaretçi geldi. Büyük mağaza zincirleri ve toptancıları da fuarı ziyaret etti. Hong Kong'dan bile ziyaretçi geldi.”

'FUAR, RUSYA VE İRAN’IN KAPILARINI AÇTI'

IF Wedding Fashion İzmir'e gösterilen yoğun ilginin, artık bir marka haline geldiğinin de göstergesi olduğunu vurgulayan EGSD Başkanı Özden, tasarımlar ve sunumların da çok ileri seviyede olduğunu kaydetti. Fuarla birlikte firmaların Rusya pazarına açılma fırsatı yakaladığını, İran'ın da ikinci ana pazar olarak belirlendiğini kaydederek, “Fuar süresince yaptığım görüşmelerde, bütün firmaların memnun olduğunu gördüm. 'Yeni müşteri edinmedim' diyen firma olmadı. Fuarın her günü yoğun geçti. Fuar, görsel olarak da misafirlerden tam not aldı. Türk markaları için çok olumlu yorumlar geldi. 2015 yılında yeni fuar alanında daha büyük, kent ve ülke ekonomisine daha çok kazanç sağlayacak yeni fuar için çalışmalara şimdiden başladık.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri