İesob'dan İstihdam Sağlayacak Örnek Proje

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)'nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli projesi için restore edilen eğitim merkezi törenle açıldı. Açılışa CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, birlik...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)'nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli projesi için restore edilen eğitim merkezi törenle açıldı. Açılışa CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, birlik yöneticileri, İzmirli oda başkanları, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan "İESOB Nitelikli İşgücü Programları" projesinin uygulanabilmesi için restore edilen birlik sarayının 4. kat konferans salonu, eğitim merkezine dönüştürüldü. Merkezde yenilenebilir enerji, mobilya döşeme ve metal teknolojilerinden oluşan üç sektörde 120 işsiz gence bilgisayar ve uygulamalı eğitimler verilecek. Gençler, piyasanın talep ettiği şekilde nitelikli ara teknik elemanlar olarak kendi sektörlerinde staj ve istihdam olanakları bulacak. Toplam bütçesi 764.320.00 TL olan projede İZKA'nın desteği 687.888.00 TL olurken İESOB eş finansmanının ise 76.432.00 TL olduğu belirtildi.

Eğitim merkezinin açılış töreninde konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kaliteli eğitim verilmesi amacıyla bu merkezde ve belirlenen proje ortağı üç meslek lisesindeki atölyeleri, altyapı, eğitim materyalleri ve makine ekipmanlarnıı modernize etmiştir. Gelinen noktada, belirlenen meslek alanlarındaki meslek liselerinden son beş yıl içerisinde mezun olmuş işsiz gençlerimiz belirlenecektir. Proje ortağı meslek liselerinin eğitimcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları ve Gediz Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte eğitim müfredatı hazırlanacaktır. Öncelikle modernizasyonu tamamlanan merkezde kursiyerler eğitilecek, teorik ve bilgisayar eğitimleri tamamlanacaktır. Merkezdeki eğitimden sonra proje ortağı meslek liselerinde, modernize edilmiş atölyelerde uygulamalı pratik eğitimleri verilecektir." dedi. Başarılı öğrencilerin istihdamına da katkı sağlanacağını kaydeden Mutlu, "Proje başında iyi niyet mektuplarıyla istihdam garantisi veren özel sektör iştirakçilerimiz var. Eğitimini tamamlayan kursiyerler, buralarda veya proje ortağı odalarımızın yönlendirmesiyle belirlenecek üyelerimizin işyerlerinde istihdam edilecektir. Kursiyerlerin istihdam edilmesinde İŞKUR ile işbirliği yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Merkezdeki teorik ve bilgisayar eğitimlerinin ardından pratik eğitimlerin başlayacağını hatırlatan Zekeriya Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İESOB, Buca ve Bornova Mimar Sinan endüstri meslek liselerinin modernize edilmiş atölyeleri pratik eğitimde kullanılacak. Bu çalışmada proje ortaklarımız İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Konak İŞKUR Hizmet Müdürlüğü, Gediz Üniversitesi, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, İzmir Elektronikçiler Odası ve İzmir Demir İşleri Odası'dır. Proje iştirakçilerimiz ise Löher Asansör, Kasım Kutlu Enerji, Konfor Mobilya'dır. Proje 12 ay sürecek ve Nisan 2015'te son bulacak. Şu anda burada ekipmanlar odası, bilgisayar bölümü ve öğretmenler odası olmak üzere üç sınıfımız mevcut. Burada belirlediğimiz üç alanda kaynakçılık, koltuk döşemecilik, yenilenebilir enerji alanında öğrenciler yetiştirip istihdam sağlayacağız. Eğitimler, ilgili odalarca tamamlanacak. Bu projeyi yapmaktaki amacımız, 120 öğrenciye istihdam sağlamak ve akredite olmuş mesleklerde belgelendirme yapmaktır.”

Konuşmadan sonra açılışa katılanlar, eğitim verilecek sınıfları gezerek yetkililerden ekipmanlar hakkında bilgi aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri