İdris Bal: Türkiye'nin Mccartizm'i De Bu Oluyor

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, iktidarın dün ne dediyse bugün tersini yaptığını belirterek "Hukuku hatırlatan Alman Cumhurbaşkanı dahi olsa paralel oluyor. Türkiye'nin McCartizm'i de bu oluyor herhalde." dedi. Meclis'te basın toplantısı...

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, iktidarın dün ne dediyse bugün tersini yaptığını belirterek "Hukuku hatırlatan Alman Cumhurbaşkanı dahi olsa paralel oluyor. Türkiye'nin McCartizm'i de bu oluyor herhalde." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, karşılarında kırmızı kitaptan irticayı çıkarmakla övünen bir iktidar olduğunu ifade etti. "Ancak son MGK'da gördük ki her konuda olduğu gibi geri adım atıp irticayı koymaya, koyturmaya çalışan bir iktidar, bir AKP var." diyen Bal, iktidar dün ne dediyse bugün tersini yaptığını belirtti.

İktidarın kendi İstiklal Mahkemelerini kurduğunu dile getiren Bal, Sulh Mahkemlerinin modern İstiklal Mahkemeleri olduğunu vurguladı. Modern baskısını devletin kurumları üzerinde kurduğunu dile getiren Bal, "28 Şubat üzerinden oy istiyorlardı. Yeşil sermaye vardı, bugün paralel, paralel olmayan diye ayırıyorlar. Hukuku hatırlatan Alman Cumhurbaşkanı dahi olsa paralel oluyor. Türkiye'nin McCartizm'i de bu oluyor herhalde. Son MGK'da tüm cemaatler tehdit olarak görülüp mücadele edilmesi için iktidar tarafından ortaya atılmış bir düşüncedir ve mücadele edilecektir. Demokrasiyi, hukuku askerler savunuyor. Bu trajikomik bir noktada olduğumuzu gösteriyor." diye konuştu.

Yeni oluşum için yaptığı görüşmelerde, görüştükleri kişilere telefon açıldığını, takip edildiğini dile getiren Bal, "Arkamızda millet var, bizi durduramayacaklar." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Bal, toplumun, medyanın, iş dünyasının, STK'ların, cemaatlerin, vatandaşların kendilerine göre dizayn edilmeye çalışıldığını ifade etti. İktidarın kıstasının ise "Benimle iş birliği yaparsan yaşama hakkın var; hatta seni ödüllendiririm." olduğunu dile getiren Bal, devlet ve toplum dizaynıyla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri