İdris Bal: Herkes Dosdoğru Hukukçu Olamaz

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) birincisi Maltepe Dershanesi öğrencisi Ömer Furkan Parmak’a birincilik ödülü olarak otomobil verildi. Törende konuşan İdris Bal, ”Herkes doktor olabilir, herkes hukukçu olabilir. Ama herkes dosdoğru hukukçu...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) birincisi Maltepe Dershanesi öğrencisi Ömer Furkan Parmak’a birincilik ödülü olarak otomobil verildi. Törende konuşan İdris Bal, ”Herkes doktor olabilir, herkes hukukçu olabilir. Ama herkes dosdoğru hukukçu olamaz, herkes dosdoğru doktor olamaz, dosdoğru yönetici olamaz. Aslında esas hedefimiz iyi insan olmak lazım.” dedi.

Samanyolu Koleji’nde düzenlenen törende LYS şampiyonu Ömer Faruk Parmak, kendisine hediye edilen otomobilin anahtarlarını Bağımsız Milletvekili İdris Bal’dan aldı. LYS birincisi Parmak’ı tebrik eden Bal, Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, Maltepe Dershanesi hocaları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İdris Bal, öğrenciyi başarısından dolayı tebrik eeden Bal, "Çok çalışıyoruz hukuk kazanıyoruz, öğretmenlik kazanıyoruz, tıp kazanıyoruz, vekil oluyoruz, inşaat mühendisi oluyoruz. Niçin oluyoruz? Aslında değerli arkadaşlar her şey sonunda insan olmak için. İnsanlığın hakkını vermek için. Herkes doktor olabilir, herkes hukukçu olabilir. Ama herkes dosdoğru hukukçu olamaz, herkes dosdoğru doktor olamaz, dosdoğru yönetici olamaz. Aslında esas hedefimiz iyi insan olmak lazım. Hayat bir maratondur. Bazen öne geçeriz bazen geride kalırız ama hayatı çok iyi bitirmek lazım. O finiş çok çok önemli. Oraya vardığınız zaman milletine, ailesine, toplumuna bir şeyler vermek gerek." dedi.

"ÖLDÜRMEYE FORMATLI İNSAN MEDENİ ASLA OLAMAZ"

Medeni insanın kendisiyle, çevresiyle ve hangi görüşten olursa olsun herkesle barışık olan insan olduğunu söyleyen Bal, "Dünya’da dini, dili, rengi ne olursa olsun insanlarla barışık olabilmektir, canlılarla barışık olmak demektir. Onun ötesinde medeni insan olmak yaşamaya formatlı olmak gerek. Esas olarak yaşamaya formatlı olmaktır. Aksi takdirde ne kadar fazla para kazanırsa kazansın, ne kadar şöhret olursa olsun iteleyen, daha ileri bir tabirle öldürmeye formatlı insan medeni asla olamaz, vahşi insandır. Bir ülkeyi ihya edecek vizyon birkaç kişinin vizyonu değil, ‘biz bir aileyiz’ vizyonudur. O çerçevede medeni olmayı, hoşgörülü olmayı, insan sevmesini, tüm renklerin, hatta dinlerin üzerinde insan olma ortak barışık yaşamayı teşvik eden insanları, dünyadaki gönüllüleri tebrik ediyorum. Tekrar kardeşimizi, ailesini tebrik ediyorum. Eğitim çalışmalarını tebrik ediyorum. Unutmamak lazım ki bir ülkede istikrar olacaksa, gelişme olacaksa, kalkınma olacaksa önce eğitimli, olgun, ufuklu insan olmak lazım. Etnik milliyetçiliğin olmaması lazım, mezhepçiliğin olmaması lazım. Gelir dağılımında vahşi bir adaletsizliğin olmaması lazım. Ondan sonra demokrasi de istikrar da olur. Her şeyin başı eğitimdir. Ben bu eğitim kurumlarını, öğretmenleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"HERŞEY ALLAH'TAN BUNA RAZI OLMAK LAZIM"

Birinci gelen Ömer Furkan Parmak ise arkadaşlarıyla beraber çalıştıkları ve niyetlerini her zaman temiz tuttuklarını söyledi. Parmak, "Ben beraber çalıştığımızı ve niyetimizi temiz tuttuğumuza inanıyorum. Şuna inanıyorduk Allah içimizden birisine nasip edecek ama içimizden kim olduğu önemli değil yani. Birbirimize çok dua ediyorduk, hep birbirimize dua ediyorduk. Allah bana nasip etti bunu çok şükürler olsun. Hepimiz bulunduğumuz yerden memnunuz şuan. Şunu söylemek istiyorum ne yaparsanız yapın niyetiniz temizse eğer ve doğru adımları yaptıysanız gelecek her şey Allah’tan ve buna razı olmak lazım." şeklinde konuştu.

Törende İlk 10’a giren öğrencilere de tablet dağıtıldı. Ödül töreninin ardından otomobilinin anahtarını İdris Bal’dan alan Parmak, direksiyona geçip arabasını çalıştırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri