İdris Bal: Bir Profesör Olarak Dershane Konusunda Doğruları Söyledim

Afyonkarahisar'dan Kütahya'ya gelen AK Parti'den istifa eden Milletvekili İdris Bal, dershaneler konusunda bir profesör olarak doğruları söylediğini, söylemeye de devam edeceğini ifade etti.

Afyonkarahisar'dan Kütahya'ya gelen AK Parti'den istifa eden Milletvekili İdris Bal, dershaneler konusunda bir profesör olarak doğruları söylediğini, söylemeye de devam edeceğini ifade etti.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, parti genel merkezince tedbirli disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından ilk kez geldiği memleketi Kütahya'da coşku ile karşılandı. Prof. Dr. Bal, ülke için demokrasi testi olan dershane meselesinde bir profesör olarak doğruları söylediğine değinerek, "Biz vekil olduk, ama şu bilinçle vekil olduk. Biz vatandaşımızı saf, mert, civan mert, Anadolu insanını temsil etme bilinciyle vekil olduk ve dik durduk. Doğruları söyledik, doğruları söylemeye devam edeceğiz. Özellikle ülke için bir demokrasi testi olan dershane meselesinde bir profesör olarak yurt dışında üniversitelerde çalışıp eğitim almış biri olarak doğru bildiğimizi bilimsel bir biçimde söyledik. Bu kritik demokrasi testinin olduğu konuda vatandaşımız diyor ki; 'Biz sizi yalnız bırakmıyoruz’ diyor, ‘siz yalnız değilsiniz diyor' ve bu sevgisini konvoylarla ortaya koyuyor, gönderdiği çiçeklerle ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

"DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İdris Bal, halkın geleceğinin karartılmamasını istediğini, demokrasi testinde ise kendisinin dik durması gerektiğini belirterek, "Şu an bir gerçek var. Vatandaş ülkenin geleceğinin karartılmasını istemiyor. Demokrasi testinde benim ve benim gibilerin dik durmasını istiyor. ‘Biz sizin arkanızdayız bizim sesimiz soluğumuz olan kimse korkmamalı kendine güvenmeli’ diyor. Ben de zaten hiçbir zaman korkmadım, kendime güvendim, bundan sonra da güvenmeye devam edeceğim. Yeter ki halkım benimle olsun, arkamda olsun. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bu ülkede doğruları söyleyenler bedel ödemiştir. Biz de bedel ödüyoruz, bundan sonra da ödemeye hazırız. İftiralar yapılır, yalanlar söylenir, ama biz her şeye razı olarak milletimizin yanındayız. Milletimizin sesi soluğu olacağız. Vatandaş da diyor ki 'vekilim sizin yanınızdayız' diyor." dedi.

Dershaneler konusunda yaptığı açıklamalar nedeni ile milletin vekiline sahip çıktığına dikkat çeken karşılamada bulunanlardan Bekir Kullu, "İdris Bal'ı, dershanelere sahip çıkmasını biz de bal gibi karşılayarak sahip çıkmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri