İdlib şehitleri için yürüdüler

Beyşehir’de, doğaseverler Esed rejimi tarafından İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında şehit düşen 33 askerlerimiz ve tüm şehitlerimizi anmak için yürüdü

Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği, Beyşehir Trekking Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Beyşehir Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Ağmaz ve çok sayıda doğasever katıldı. Doğaseverler düzenlenen yürüyüş etkinliği kapsamında fasıllar mahallesinde Roma ve Hitit dönemlerine ait anıtların bulunduğu bölgelere giderek, ardından Göçü mahallesinde bulunan Kargın Pınarı’nı ziyaret etti.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı İdlib'den gelen acı haberlerle kahrolduklarını dile getirerek, doğaseverler olarak şehitlerimiz için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

5 KİLOMETRELİK BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİ

Büyükkafalı, “Düzenlediğimiz etkinlikte toplamda 5 kilometrelik bir yürüyüşü gerçekleştirmiş olduk. Fasıllar mahallesinde Roma ve Hitit dönemlerine ait anıtları ve Göçü Mahallesinde bulunan kargın pınarında doğaseverlerimizle birlikte Türk bayrakları açarak saygı duruşunda bulunduk. Bu etkinliği Mehmetçiklerimize destek vermek, hava saldırısında şehit düşen tüm şehitlerimiz anısına gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizi bu anlamda rahmetle anıyor, gazilerimize ise Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Ayrıca, etkinliklerimize bugüne kadar gösterdiği destek ve katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

GEYİK DAĞINDA TÜRK BAYRAĞINI AÇTILAR

Seydişehir’de bir araya gelen 5 dağcı, Bahar Pınarı Harekatı'na destek olmak ve şehitleri anmak için 2 bin 400 rakımlı Geyik Dağları'na tırmanarak, zirvede Türk bayrağı açtı. Sabahın erken saatlerinde Seydişehir'den hareket eden 5 kişilik dağcı grup, 2 bin 400 rakımlı Geyik Dağları'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, Türk bayrağı açarak, İdlib şehitlerini andı. Dağcılardan Mevlüt Üzümcü, "Seydişehirli dağcılar olarak Bahar Pınarı Harekatı'na destek olmak ve aziz şehitlerimizi anmak için bu tırmanışımızı gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ/AA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri