İçmeler’de Esnaf Yeni Sezondan Ümitli

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı İçmeler’de esnaflar artık yaz sezonuna hazırlanıyor. Esnaf, geçen yıl Ramazan ayı dolayısıyla yaşanan durgunluğun bu yıl yaşanmayacağını düşünüyor. Hatta yapılan yenileme çalışmaları...

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı İçmeler’de esnaflar artık yaz sezonuna hazırlanıyor. Esnaf, geçen yıl Ramazan ayı dolayısıyla yaşanan durgunluğun bu yıl yaşanmayacağını düşünüyor. Hatta yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle Ramazan ayı içerisinde de günü birlik ziyaretçilerin olacağı tahmin ediliyor

Esnaflardan Şaban Alkılıç, “Bu yıl bizler mübarek Ramazan ayından fazla etkilenmeyeceğiz diye düşünüyoruz. Malum, insanlar Ramazan ayında fazla evden uzaklaşmak istemezler. Ancak bu yaz İçmeler’de daha fazla insanı ağırlamayı umuyoruz. Geçen yıl Ramazan ayı yaz sezonunun tam ortasına denk gelmiş ve dolayısıyla bir durgunluk yaşamıştık. Bu yıl hem Ramazan ayından hem de Ramazan Bayramı sonunda çok sayıda yerli turist bekliyoruz.” dedi.

Yine esnaflardan Bedri Yayırak ise yeni sezon için hazırlıkları tamamladıklarını kaydederek artık turist beklediklerini anlattı. Yayırak, “ bizler bize düşen hazırlıklarımızı yaptık. İnsanların gelmesini bekliyoruz. Acı suyumuz dünyanın dört bir tarafında biliniyor. Ancak bunu ekonomiye yansıtamıyoruz. İnşallah bu yıl bir değişiklik olur ” diye konuştu.

Diğer bir esnaf Mehmet Çapar da, belediye ekiplerinin çevre düzenlemesi ve diğer yenileme çalışmaları yaptığını hatırlattı ve el birliği ile İçmeler’in güzel bir ortama kavuşacağını umduğunu kaydetti.

Ekinözü Belediyesi’ne bağlı ekipler ise bölgede aralıksız çalışıyor. Acı suyun aktığı ve insanların yoğun olarak kullandığı çeşmelerin etrafında yenileme çalışmaları sürüyor. Özellikle nezih bir ortam oluşması için çeşmelerin çevresi mermer ile kaplanıyor. Yerli turistlerin istirahat edecekleri park ve bahçeler oluşturuluyor.

Şimdiden otellerde rezervasyon işlemleri başlarken uzun süre kalmak isteyenler ise İçmeler’de bulunan kiralık evleri kiralıyor. Esnaflar sezon öncesi işyerleri ve çevresine son rötuşları yapıyor. İçmeler’de yeni sezon, umutlu şekilde başlıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri