‘iç Talebi Canlandıracak Üretimin Destekçisi Olacağız’

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündeki uygulamaların destekçisi olacaklarını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üretimi harekete geçirecek iç talebin canlandırılması yönündeki uygulamaların destekçisi olacaklarını söyledi. Gökçüoğlu, yaptığı açıklamada, “Temennimiz, üretim ve istihdamın arttırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerimizin rekabet edebilirliğini arttırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesidir.” dedi. Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi’nin 2014 yılına ilişkin eylem planı hazırlıklarına da dikkat çekerek, sanayicilerin kendilerini ilgilendiren alanlarda bu plana dahil olması gerektiğini söyledi.

EBSO meslek komitelerinin ortak toplantısı, oda bünyesindeki 64 komiteden temsilcilerin katılımıyla yapıldı. Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, burada yaptığı konuşmada üyelerle işbirliği anlayışı içinde, yenilikçi ve ulusal ölçekte referans alınacak hizmetler sunmak amacıyla faaliyetleri sürdürürken odaklanılan altı tane stratejik amacı aktardı: “Stratejilerimiz hizmetlerimizi ve ilişkilerimizi geliştirerek müşteri bağımlılığının arttırılması, toplumsal ve sektörel paydaşlarla işbirlikleri geliştirerek oda hizmetlerinin etkinliğinin arttırılması, bölgedeki fırsatlara ve gelişen sektörlere yönelik hizmetler sunarak İzmir sanayisinin büyümesine katkıda bulunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi ve kamuoyu oluşturulması, insan kaynakları süreçlerinin geliştirilerek çalışan memnuniyetinin arttırılması, yönetim sistemlerini geliştirerek kurumsal performansın etkinleştirilmesidir.”

‘HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAYA DEVAM’

Oda seçimlerinden sonra çalışma döneminin hemen başında sektör kurullarını oluşturduklarını, oldukça verimli geçen toplantılar yaptıklarını anlatan İbrahim Gökçüoğlu, EBSO üyelerinin üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, sanayicilerden danışmanlara kadar konunun uzmanlarından oluşan yönetim kurulu çalışma grupları aracılığıyla konulara çözüm bulabileceğini ifade etti. EBSO’nun Ankara’da temsilcilik açan ilk oda olduğunu da hatırlatarak, sanayicilerin Ankara’da yapılması gereken bütün bakanlık ve kurumlarla ilgili bürokratik işlemlerinin de bu temsilcilik aracılığıyla takip edildiğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri