İç sahada bir ilk yaşandı

Konyaspor yeni Malatyaspor maçının sonucuyla bu sezon iç sahada bir ilki yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon evinde oynadığı maçlarda ilk kez rakip fileleri havalandıramadı. Konyaspor Yeni Malatyaspor beraberliği ile ligde 2. kez 0-0’lık sonucu aldı

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 15. haftası geride kalırken Konyaspor topladığı 27 puan ve averaj ile sıralamada 2. basamakta yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip ilkleri yaşadığı bu sezonda değişik istatistiklere imza atmaya devam ediyor.

Konyaspor yeni Malatyaspor maçının sonucuyla bu sezon iç sahada bir ilki yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon evinde oynadığı maçlarda ilk kez rakip fileleri havalandıramadı. Konyaspor Yeni Malatyaspor beraberliği ile ligde 2. kez 0-0’lık sonucu aldı. Anadolu Kartalı Yeni Malatyaspor maçı öncesinde evinde oynadığı 7 karşılaşmada da gol atma başarısı göstermişti. Bu sezon iç sahada gol atamadığı ilk maçı yaşayan Konyaspor deplasmanda ise Giresunspor ve Galatasaray maçlarında rakip fileleri havalandıramamıştı.

Bu sezon tüm iç saha maçlarında rakip fileieri havalandıran yeşil-beyazlı ekip, ilk kez sessiz kaldı. Anadolu Kartalı bu maçtan önce son olarak geçen sezon 24 Nisan'da oynanan Hatayspor maçında rakip ağları havalandıramamıştı.

3. KEZ GOL ATAMADI

Bu sezon oynadığı maçlarda taraftarına birçok gol sevinci yaşatan İ.H. Konyaspor 15 haftası geride kalan ligde sadece 3 maçta rakip fileleri havalandıramadı. Yeşil-beyazlı ekibin sezonun 5. haftasında deplasmanda oynadığı Giresunspor maçında gol sesi çıkmazken 9. haftada ise Galatasaray karşısında gol bulamayarak sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrılmıştı. Konyaspor son olarak ise iç sahada oynadığı Yeni Malatyaspor maçında gol sevinci yaşayamadı.

Anadolu Kartalı geride kalan 15 haftanın 12’sinde rakiplerine gol atmayı başardı. Konyaspor deplasmanda 8 gol bulurken kendi evinde ise 15 gol attı. Yeşil-beyazlı ekip bu istatistikle de ligin en fazla gol atan 3. takımı olmayı başardı.

SOKOL CİKALLESHİ ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, Malatya karşısında gol yollarında etkisiz kalmalarında kendisinde de sorumlu olduğunu kaydetti

Cikalleshi, "Hafta boyunca 3 puan almak adına hazırlandık. Maça da galibiyet parolası ile çıktık. Defansif bir takımla karşılaşacağımız' biliyorduk. Gol fırsatlar da yakaladık ancak çizgiyi geçirme adına başarılı olamadık. Bunda benim de sorumluluğum var. Ben de elimden geldiğince mücadele ederek gol atmaya çalıştım ama maalesef gol atamadık. Bu maçta galip gelerek ligin tepesindeki iddiamızı sürdürmek istiyorduk. Bu maçı unutup, gerekli dersleri çıkarıp gelecek maça odaklanıp galip gelmeye çalışacağız"

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri