İç denetim Selçuk’ta tartışıldı

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Denetim Öğrenci Topluluğu’nun ortaklaşa düzenledikleri, “İş Dünyasında İç Denetim Mesleğinin Yeri ve Önemi” konulu panel, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Panele Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ayaşlı, yönetim kurulu üyeleri, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İş dünyasında kurumsal yönetim, risk yönetimi, iç kontrol ve iç denetimin yeri ve önemiyle ilgili konuların masaya yatırıldığı panelde, Türkiye İç Denetim Enstitüsü uzmanları öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İç denetim mesleğinin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla üniversiteler ile akademik ilişkilerin geliştirilmesine öncelik verdiklerini belirten Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ayaşlı, “Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO ve Denetim Öğrenci Topluluğu bu organizasyonla iç denetim alanında önemli bir adım atmıştır. Selçuk Üniversitesi’nin cesur yürekli gençleri ve öğretim elemanları ile atılan bu adım size derin bir vizyon kazandıracaktır. Selçuk Üniversitesi Türkiye’de iç denetim konusunda önemli adımlar atarak, somut gelişmeler kaydeden 3. üniversitedir. Denetim mesleğinin, toplumlar üzerinde yaptığı etkilerin farkına varın ve hep daha ileriye bakın” diye konuştu.
İç Denetim kavramının iş dünyasında oldukça önemli olduğunu ifade eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, “İç denetim uzmanlarının yönlendirmeleri sayesinde öğrencilerin öz güvenlerinin artacağı ve ilerisi için daha emin adımlarla ilerleyecekleri inancındayım” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Türkiye İç Denetim Estitüsü Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun başkanlığında, Enstitünün Akademik İlişkiler Komitesi Üyeleri Meral Safsoy, Esra Işıkara, Murathan Bayrı, Mehmet Şanlıoğlu ve Arif Temur tarafından ‘İş Dünyasında İç Denetim Mesleğinin Yeri ve Önemi’ konusunda bilgi verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri