İç Çamaşırına Sakladığı Uyuşturucu İle Cezaevine Girmek İsteyen Kadına 12.5 Yıl Hapis

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na hükümlü eşini ziyaret etmek için açık görüşe gelen ve üst aramasında iç çamaşırına sakladığı 0,90 gram ağırlığındaki metamfetamin ile yakalanan kadın, 12.5 yıl hapi...

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na hükümlü eşini ziyaret etmek için açık görüşe gelen ve üst aramasında iç çamaşırına sakladığı 0,90 gram ağırlığındaki metamfetamin ile yakalanan kadın, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz sanık A.A. ile avukatlar hazır bulundu. Ev hanımı olan 1 çocuk annesi A.A. duruşmada uyuşturucunun bugüne kadar ne olduğunu hiç bilmediğini, eşi uyuşturucu madde yüzünden cezaevine girince bunalıma girdiğini belirterek, "Olay günü arkadaşım ile birlikte kullandık, ertesi gün kalanı çantama koydum. O gün de eşimin açık görüşü vardı. 1.5 yıldır cezaevinde hükümlü olan eşimi görmek için gittim. Kapının önünde sıra vardı ve kimlikleri çıkarmak için çantamı açtığımda peçeteye sardığım uyuşturucuyu bakmazlar diye iç çamaşırıma koydum. Arama sırasında görevliler yakaladı. Çok pişmanım" diye konuştu.

Kayseri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’nda görevli iki kadın gardiyan da tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu kadın sanığa ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama, infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokma’ suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Duruşma salonunda polis tarafından kelepçe takılarak gözaltına alınan kadın, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sanığın yakınları karar sonrası gözyaşı döktü.

OLAY

10 Ocak 2016’da A.A. adlı kadın, Kayseri Kapalı Cezaevi İnfaz Kumuru’nda yapılan üst aramasında 0,90 gram gelen metamfetamin maddesi ile alüminyum folyoya sarılı vaziyette pipet ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından A.A’ya, ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri