İbre Altıparmak’tan yana

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına aralıksız devam ediyor.
Kaleci Gürsel Yaprakçı’ya attırdığı imzanın ardından kısa bir sessizliği bürünen yeşil-beyazlılar, Turgay Koyuncu ile yeniden anlaşmaya vararak bu sessizliğini bozdu. Uzun süren görüşmeler sonrasında anlaşma sağlanan Turgay, birkaç gün içerisinde resmi imzayı atacak.

Ayrıca iç transferde anlaşma sağlamak istediği futbolcular Anıl ve Onur’u Konya’ya davet eden Şekerspor bu futbolcuların gelmesini bekliyor. Önümüzdeki Pazartesi günü, geçtiğimiz sezon ortaya koydukları performanslarla göz dolduran başarılı futbolcularla masaya oturmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, büyük bir aksilik olmazsa bu isimlerle yeniden anlaşmak istiyor. Ayrıca anlaşılmak istenilen diğer oyuncularla ilgili olarak alınacak kararlar, önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.

İç transfer çalışmalarını bitirdikten sonra dış transfere ağırlık verecek olan Şekerspor, bir diğer taraftan da teknik adam konusunu çözüme kavuşturmanın hesaplarını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak ile Başkan Yavuz Erence masaya oturmuş, ancak bu görüşmeden bir sonuç çıkmaması ile birlikte Bir kez daha görüşülme kararı alınmıştı. İşleri nedeni ile Ankara’da bulunan Başkan Erence’nin bugün Konya’da olması, teknik adam sorunu ile yapılacak olan transferleri yönetim kurulu ile bir kez daha masaya yatırması bekleniyor.

Her fırsatta Şekerspor’da kalmayı ve yeşil-beyazlılarda yarım kalan işini tamamlamak istediğini dile getiren teknik adam Mehmet Altıparmak, yaptıkları ilk görüşme neticesinde Şekerspor ile büyük ölçüde anlaşma sağladıklarını söyledi. Arada küçük pürüzlerin kaldığını ve bunları çözmek için Başkan Erence’nin yönetim kurulu ile bir kez daha görüşmesinin gerektiğini ifade eden Altıparmak; “Büyük ölçüde bu küçük pürüzler giderilecek diye düşünüyorum. Yaptığımız ilk görüşmede büyük problemler yaşamadık. İnşallah bugün yarın bu küçük pürüzleri gidererek Şekerspor’un yeni sezondaki başarısı için birlikte çalışmaya başlarız” diye konuştu.

Öte yandan öncelikle iç transferi bitirmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, 11 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Şekerspor’da sözleşmesi sona eren ve geçtiğimiz sezonda takımda kiralık olarak forma giyen isimlerle, yönetimden çıkacak karara göre masaya oturulacak. Şekerspor’da sözleşmesi sona eren futbolcular ise şunlar: Anıl Abanoz, Gökhan Caba, Hasan Engin Ekler, Onur Akbay, Serkan Silan, Turgay Koyuncu, Ziya Aydın, Samet Gören. Ayrıca temsilcimizde Samet Maviş Sivasspor’dan, Abdullah Apak Karabük’ten ve Murat Gürbüz Erol Manisa’dan kiralanmıştı.

Konya Şekerspor’da Gürsel Yaprakçı, İshak Çakmak, Ömer Ali Şahiner, Cafercan Aksu, Rıdvan Sağlam, Abdullah Çoban, Kadir Demirel, Gökhan Solak, Muhammet Reis, Bahadır Sekizkardeş ve Ahmet Önay ise takımda sözleşmesi devam eden futbolcular.

Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence yeni sezonda iyi futbol oynayan genç ve dinamik bir takım oluşturmak istediklerini söyledi. Alt yapıdan daha fazla oyuncuyu Türk futboluna kazandırma hedefinde olduklarını kaydeden Erence; “Yeni sezonda daha güçlü bir Şekerspor ile yola çıkmayı hedefliyoruz. Öncelikle teknik adam sorununu çözüme kavuşturacak ve ardından futbolcularımızla masaya oturacağız. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi genç ve dinamik bir kadro kurmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda altyapıdan genç oyuncuları takıma kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri