İbrahima Yattara: Kolbastıyı Çok Özlüyorum (Özel)

Trabzonspor'un efsane futbolcusu İbrahima Yattara, Türkiye'den ayrıldıktan sonra verdiği ilk röportajda, Türkiye'de en çok kolbastıyı özlediğini söyledi. Türkiye'de son olarak top koşturduğu Mersin İdmanyurdu'nda geçirdiği sakatlık sonrası...

Trabzonspor'un efsane futbolcusu İbrahima Yattara, Türkiye'den ayrıldıktan sonra verdiği ilk röportajda, Türkiye'de en çok kolbastıyı özlediğini söyledi.

Türkiye'de son olarak top koşturduğu Mersin İdmanyurdu'nda geçirdiği sakatlık sonrası ayrılıp, Belçika'nın 3'üncü lig takımlarından La Louviere'de oyuncu-antranör olarak futbol hayatını sürdüren İbrahima Yattara, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi hiçbir zaman unutamadığını belirten 34 yaşındaki Gine asıllı Türk vatandaşı oyuncu, ''Gineli arkadaşlarımla fazla dolaşmıyorum hep Türk arkadaşlarımla beraberim. Gineli arkadaşlarım beni kıskanıyor. Sen hep Türklerle berabersin diyorlar. Ama benim yapacağım bir şey yok ki ben kendimi Türk hissediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Hergün Türkçe konuşmak, Türk yemeklerinden yemek istediğini söyleyen Yattara, ''İnşallah bir gün yeniden Türkiye'ye döneceğim ve her şey çok iyi olacak.'' diyerek, Türkiye özlemini dile getirirken, 8 sene top koşturduğu Trabzonspor ve Trabzon şehrini de çok özlediğini söyledi. Ünlü futbolcu, "Trabzon'dan ayrıldığımdan beri Kolbastı oynamıyorum. Tabzon'daki ortam burada yok. En çok Kolbastıyı özlüyorum.'' dedi.

Yattara, tek mutluluk kaynağının ise ailesinin yanında olması olduğunu belirtti. Eski Trabzonsporlu futbolcu, arabasında her gün Türk müzikleri dinlediğini de sözlerine ekledi.

"TRABZON'DA İKEN REAL MADRİD BENİ İSTEDİ"

Türkiye ve Trabzonspor sevgisini anlatırken Türkiye'de top koşturduğu yıllarda aldığı transfer tekliflerine de açıklık getiren İbrahima Yattara, Trabzonspor'da oynarken Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kendisini transfer etmek istediğini söyledi.

Türk takımlarının yanı sıra dünya devleri; Real Madrid, Paris Saint Germain, Ajax, Roma ve Saint Etienne kulüplerinden de transfer teklifi aldığını açıklayan Gineli oyuncu, ''Ben Trabzonspor'da oynarken çok mutluydum. Oynuyordum, para kazanıyorudum. Trabzonspor bana güveniyordu, ben kendime güveniyordum. Niye başka bir takıma gitmek isteyeyim ki?'' dedi.

Gineli yıldız, hiçbir zaman neden gitmediği yönünde pişmanlık duymadığını da sözlerine ekledi.

"ERSUN YANAL'IN GÖNDERİLMESİ ÇOK YANLIŞ"

Trabzonspor'da oynadığı dönemde çalışmaktan en mutlu olduğu iki teknik direktörün de Şenol Güneş ve Ersun Yanal olduğunu dile getiren ünlü futbolcu, ''İki hoca döneminde çok süper sezon geçirdim. Ben 2 hocayı hiçbir zaman unutmayacağım.'' diye kaydetti.

Eski hocası Ziya Doğan'ı da saygıyla anan ünlü futbolcu, ''Bazen beni zorluyordu evime geliyordu, sıkıştırıyordu. Ama bütün bunları benim daha iyi olmam için yaptı.'' derken, kendisinin çalışmaktan büyük mutluluk duyduğu Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den gönderilmesine de bir anlam veremediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bence çok yanlış karar. Fenerbahçe Ersun Yanal ile şampiyon olduktan sonra onu göndererek hata yaptı. Medyada Ersun Yanal'ın futbolcularla ilgilenmediği yönünde çıkan haberlere inanmıyorum. Yanal'ın çok iyi bir insan olduğunu biliyorum. Ben hayatımda böyle bir teknik direktör görmedim. Muhabbeti, futbolculara yakınlığı, moral vermesi; ben hala böyle bir teknik adamla çalışmadım.''

"TRABZONSPOR'DAN ZORLA GÖNDERİLDİM"

Trabzonspor'dan ayrılması ile ilgili de konuşan tecrübeli oyuncu, kendisinin zorla gönderildiğini söyledi. O dönemin başkanı Sadri Şener ile kimsenin bilmediği bir problemi olduğunu aktaran Yattara, ''Beni göndermek istedi. Ben de teklif gelirse giderim dedim. Sonra Arabistan'dan teklif geldi gittim. Ben Trabzonspor'dan ayrılmak istemedim, ama zorla gönderildim.'' diye konuştu.

Sekiz sene top koşturduğu Trabzonspor'u da değerlendiren İbrahima Yattara, ''Çok genç kadro ve yetenekli futbolcular var. Avrupa Ligi'ne de iyi başladılar. Trabzonspor çok iyi olacak.'' diyerek, eski takımına güvendiğini de belirtti ve "Yeni transferlere de güveniyorum. Yatabare'yi beğendim iyi top oynuyor. Cardozo da iyi oyuncu. Kevin Constant da zaten benim milli takımdan arkadaşım. İnşallah Trabzonspor'da iyi şeyler yapabilirler.'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ile ilgili de Yattara, Boşnak adamın Trabzonspor'a geri döndüğünü duyduğu zaman çok mutlu olduğunu söyledi. Halilhodzic'in Trabzonspor'a ilk geldiği dönemde kendisiyle çalışma imkanı bulduğunu belirten Yattara, ''Çok iyi bir teknik direktör. Karakteri çok sağlam. Trabzonspor için çok iyi olacak.'' ifadelerini kullandı.

"O KUPA TRABZON'UN HAKKI VE BİRGÜN ONA KAVUŞACAK"

Kendisinin de Trabzonspor'da top koşturduğu 2010-2011 sezonu ile ilgili tartışmalara da değinen ünlü futbolcu, şampiyonluk kupasının Trabzonspor'un hakkı olduğunu ve birgün o hakkına kavuşacağını savundu. İbrahima Yattara, ''Eğer şampiyonluk kupası Trabzon'a verilirse doğru bir karar alınmış olur. O kupa bizim, o şampiyonluk bizim. İnşallah kupa birgün Trabzon'a verilecek.'' diye temenni etti.

Kendisinin de o dönemde yaşananlardan haberdar olduğunu belirten Gineli oyuncu, futbolcu olduğu için daha fazla şey söylemesinin doğru olmayacağını aktardı. Trabzonspor'un yeniden şampiyon olmasını da gönülden istediğini belirten Yattara, ''Uzun zaman oldu. Bütün Trabzon o günü bekliyor. Ben de Trabzonspor forması altında şampiyonluk görmeyi çok istedim ama olmadı. Gençler geliyor, inşallah birgün Trabzonspor yeniden şampiyon olsun diye dua ediyorum.'' vurgusunda bulundu.

"TRABZON İSTERSE YENİDEN DÖNERİM"

Belçika'da Trabzonspor'u takibini de yakinen sürdürdüğünü belirten İbrahima Yattara, ''Benim hayatımda tek takım var, o da Trabzonspor.'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un malzemecisinden başkanına kadar hala herkesle irtibatının devam ettiğini de belirten tecrübeli futbolcu, futbolcular arasında en çok ise Türk vatandaşlığına geçtiğinde soyadını aldığı eski takım arkadaşı Hasan Üçüncü ile görüştüğünü belirtti. Yattara kendi döneminin Asbaşkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile arasında ise baba-oğul ilişkisi bulunduğunu da aktardı.

Trabzonspor'u hiçbir zaman unutmayacağını özellikle vurgulayan Gineli yıdız, ''Yavaş yavaş futbolu bırakıyorum. İnşallah eğer Trabzon beni isterse yeniden Trabzonspor'a dönebilirim.'' ifadelerini kullandı.

BELÇİKA LİGİ TÜRKİYE'NİN ÇOK GERİSİNDE

Türk futbolu hakkında da açıklamalarda bulunan Gineli oyuncu, bir senedir top koşturduğu Belçika Ligi'nin Türkiye Ligi'ne göre çok geride olduğunu savundu. Belçika Ligi'ndeki atmosferi beğenmediğini vurgulayan İbrahima Yattara, ''Türk futboluyla buranın arasında çok fark var. Aynı mücadele burada yok.'' ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun katettiği ilerlemeden de övgüyle sözeden Gineli yıldız, Türk futbolcular içerisinde de en çok Arda Turan'ı beğendiğini kaydetti. İbrahima Yattara, Trabzonspor'dayken muhteşem üçlü olarak anıldıkları Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke ile o dönem çok iyi zaman geçirdiklerini de paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri