İ.H. Konyaspor deplasman seviyor 

Liglerin tekrar başlaması ile birlikte ilk maçını deplasmanda Gençerlerbirliği’ne karşı oynayacak Konyaspor bu sezon dış sahada daha başarılı bir performans sergiledi. 

İttifak Holding Konyaspor geride kalan 26 haftada en fazla puanı dış saha maçlarında topladı. İç sahada tek galibiyet alan yeşil-beyazlı ekip deplasmanda ise 3 galibiyet aldı. Bu sezon geride kalan 26 haftanın 13 haftasını deplasmanda oynayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi alarak 13 puan topladı. Konyaspor bu galibiyetleri Denizlispor, Kasımpaşa ve Ankaragücü karşısında alırken, Galatasaray, Başakşehir, Antalyaspor  Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip liglerin tekrar başlaması ile birlikte ilk maçını deplasmanda Gençerlerbirliği’ne karşı oynayacak Konyaspor bu maçı kazanarak ligde kalmak adına rahat bir nefes almak istiyor.

İÇ SAHADA BAŞARISIZ 

geride kalan 26 maçta evinde 13 karşılaşma oynayan İttifak Holding Konyaspor sahasında sadece Kayserispor ve Fenerbahçe’yi mağlup edebildi. Yeşil-beyazlı ekip iç sahada Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor, Gençlerbirliği Gaziantep Futbol Kulübü ve Kasımpaşa ile berabere kaldı. Bu sezon puan almakta ve gol atmakta zorlanan İttifak Holding Konyaspor sahasında oynadığı 13 maçta 7 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü. Toplamda 21 gol atan yeşil-beyazlı ekip bu gollerin sadece 7 tanesini evinde attı. Kalan 14 gol ise deplasmanda kaydedildi.

Koronavirüs salgını sebebiyle Süper Lig'e verilen araya İttifak Holding Konyaspor, gol yollarında ligin en kötü takımı olarak girdi. Yeşil-beyazlı ekip, ligin geride kalan  26 haftalık döneminde sadece 21 gol atarak, ligin en az gol atan takımı oldu. Yeşil-beyazlı ekip, maç başına 0.8 gol ortalaması tutturarak bir gol ortalamasının dah altında kalarak bu alanda oldukça başarısız bir tablo ortaya koydu. Bu sezon özellikle forvet oyuncularından istediği katkıyı alamayan Bülent Korkmaz'ın ekibi, oynadığı 26 karşılaşmanın 11'inde rakip ağları sarsamadı. Temsilcimiz, 11 mücadelede ise sadece 1 gol atabildi. Konyaspor, en çok Kasımpaşa deplasmanında gol attı. Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda oynanan maçı Konyaspor , 4-1 kazanmıştı.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR 

İttifak Holding Konyaspor, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 4 Mayıs Pazartesi günü yeniden başladığı sezon hazırlıklarında günü akşam saatlerinde yapılan antrenmanla değerlendirdi.

Teknik Direktör Bülent Korkmaz ve yardımcı antrenörler yönetiminde Kayacık Tesisleri’nde yapılan antrenman koşu ve ısınma hareketleri ile başladı.

Oyuncular çabukluk ve kuvvet çalışması ile devam eden antrenmanı top çalışması ile bitirdi.

SPOR SERVİSİ

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri