‘Hz. Peygamber’i anmanın huzurunu yaşıyoruz’

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, Mevlit Kandili sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, Mevlit Kandili sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Erdal, yayımladığı mesajında; Mevlit Kandilinin Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bir fazilet güneşi olan peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın tüm insanlığa bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Hz. Peygamber’in doğumunu anmak, aslında onun evrensel risaletini, Kur'an'la yoğrulmuş yüce ahlakını, insanlığa sunduğu şefkat ve merhametini, adalet ve insafını, sabır, kerem ve cömertliğini anlamakla mümkündür. Mevlit Kandili, O'nun insanlığa miras bıraktığı değerleri anlamak ve içselleştirmek için önemli bir fırsattır. Bu müstesna gecede, Peygamber Efendimizin örnek hayatını yeniden hatırlayıp toplumsal huzuru, barışı, birlik ve beraberliği daha güçlü bir şekilde tesis etme yolunda çaba sarf etmeliyiz. Böylesine kutsal ve eşsiz anları, insanlığın huzuruna vesile kılmak bizlerin elindedir. Dua, ibadet ve yakarışlarımızla gönüllerimizi arındırarak manevi bir dirilişe adım atmalıyız. Bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor, meslektaşlarım başta olmak üzere, hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlit kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, Mevlit kandilinin insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri