Hz. Muhammed örnek model

Enderun Eğitim Vakfı 'Hz.Peygamber'i Sevmek' konulu konferans düzenledi. Konferans Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Enderun Eğitim Vakfı 'Hz.Peygamber'i Sevmek' konulu konferans düzenledi. Konferans Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Program çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Enderun Eğitim Vakfı Başkanı Osman Bağcı'nın konuşması ile sürdü. Programda konuşan Osman Bağcı, "Allah bizi buraya hangi konu münasebetiyle topladığını biliyoruz. Bir yarışma vesilesiyle burada bir araya geldik. Hz. Muhammed'i konu edindik. Böyle bir konuda Rabbimiz bizi bir araya getirdi. Hayatımızı Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi yaşamalıyız. Rabbim bize akıl vermiş. Akılla birlikte  irade vermiş. Bu aklı irade ile kullanmalıyız. Kur'an-ı Kerim'i ise yöntem olarak kullanmalıyız"dedi. "Müminler üzerinden oyunlar oynanıyor. Ülkemiz üzerinden kara bulutlar geçiyor. Dostumuzu ve düşmanımızı çok iyi seçmeliyiz" diyen Bağcı, "Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Bir bakmışsınız doğmuş bir bakmışsınız gelin oluyor. Çocuklarınızın yaptıklarıyla anne ve babalar sorumludur. Çocuklarınızı iyi ve güzel yetiştirin. Anne ve baba cennete gittiği zaman evlatlarını da cennette götürmeli. Sadece burada bir yarışma yok. Hayatta da bir yarışma var. Hepimiz bu yarışın içerisindeyiz. Ölene kadar  yarışın içerisinde olacağız. Televizyon, telefon ve internet anne ve babadan çocuğu çalıyor. Bunun farkına varın. Bunları kaldırın atın deme şansımızda yok. Anne ve babanın da arası açılıyor" şeklinde konuştu.

HZ.MUHAMMED'İ ÖNDER EDİNECEĞİZ

Necmettin Erbakan Üniversitesi  (NEÜ) Yrd. Doc. Dr. Ramazan Sönmez ise, "Konumuz Hz. Peygamber'i sevmek. Orta okulda din dersine girerken çocuklara dedim ki çocuklar tahtaya insanda bulunması gereken ahlaki hususlar ve güzellikler nelerdir bunları yazalım. Tahtaya 50'den fazla ahlaki özellik yazdık. Sonra çocuklara dedim ki aklınıza gelen ahlaki güzellikler en güzeliyle Hz. Muhammed'de vardı dedim. En mükemmeliyle vardı. Çünkü  Kur'an-ı Kerim'de Hz.Muhammed'i en güzel örnek olarak gösteriyor. Rabbimiz onu seçti, bize önder olarak, lider olarak ve imam olarak gönderdi. Hayatımızın her anında Hz. Muhammed'i önder edineceğiz. Lider edineceğiz. Peygamberimiz diğer liderler gibi değil. Şu anda piyasada birtakım kanunlarla korunan liderler var. Peygamberimizi böyle liderle kıyaslamayın. Peygamberi koruma kanunun var mı? Tabi ki yok. Ama bu liderleri koruyan kanun var. Biz Peygamberimizi seviyoruz. Ona en ufak kötü bir söz söyletmiyoruz ve söyletmeyiz de" sözlerini kullandı.        

ONU HER GÜN HATIRLAMALIYIZ

Cüce liderlerin sadece birkaç özelliği ile ön plana çıktığını belirten Sönmez, "Ya devlet başkanıdır ya da zengindir. Sadece bu özellikleriyle ön palan çıkarlar. Bu özelliklerini göz ardı ettiğimiz zaman hayatları çirkin ve ilginç. Ama Peygamberimizin hayatına baktığınız zaman ahlak modelidir. En zor şartlarda bile Peygamberimiz ahlaki özellikleriyle bizlere örnek oldu. Savaş anıyla barış anıyla, ailevi hayatıyla bizlere örnek oldu.Hiçbir liderin hayatı Hz. Muhammed'in olduğu gibi en ince ayrıntısına kadar bilinmiyor. Ama Peygamberimizin hayatı en ince ayrıntısına kadar biliniyor. Çünkü o bizlere örnek bir modeldir. Diğer birtakım cüce liderlerin hayatlarını öğrendikçe o insanlardan nefret etmeye başlıyorsunuz. Tiksinmeye başlıyorsunuz. Peygamberimiz sadece Kutlu Doğum Haftası'na sığdırılacak bir lider değildir. Sadece senenin belli bir döneminde hatırlanacak birisi değildir. O bizim hayatımızda her an örnek ve modeldir. Eğer biz Peygamberi sadece senenin  belli bir gününde hatırlarsak onun diğer liderlerle hiçbir farkı kalmaz. Peygamberimizi her zaman örnek ve model olarak almalıyız" ifadelerini kullandı. Ramazan Sönmez'in sunumunun ardından  'Hz. Peygamber'e Mektup Yarışması'nda dereceye giren ilk 10 kişiye ödül verildi. Ödül merasiminin ardından program sona erdi.

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri