Hz. Mevlana'yı anma törenleri başladı

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında törenlerle anılıyor.

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında törenlerle anılıyor. Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, "İrfan Vakti" yürüyüşü düzenlendi.

 

İlk olarak protokol üyeleri ve vatandaşlar, Şems-i Tebrizi Türbesi'nde bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve postnişin Fahri Özçakıl dua etti.

Daha sonra protokol üyeleri ile vatandaşlar, "İrfan Vakti" temasıyla icra edilen etkinlikler kapsamında, Mevlana Meydanı'na kadar birlikte yürüdü. Burada Nevbe Merasimi'ne de katıldı. Merasim kapsamında, ilahiler okundu, dua edildi. Merasimin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçıları kısa bir konser verdi. Konserin ardından Mevlana Müzesi ziyaret edildi. Müze içinde Mevlana'nın sandukası başında "Gülbang Duası" yapıldı.

Duanın ardından Mevlana Meydanı'nda ziyaretçilere tekke pilavı ikram edildi. Etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Mevlana Kültür Merkezi'nde protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından törenlerin ilk gününde sema ayini şerifi yapıldı, tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konser verdi. Anma törenlerine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe başkanları, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 748'inci yılı dolayısıyla 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek törenler, Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinliklerle devam edecek.

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri