Hyundai Yönetimi Kuzey Kore Yolcusu

Hyundai Group Yönetim Kurulu Başkanı Hyun Jeong-eun, yarın Kuzey Kore’ye gideceği bildirildi.Güney Kore Birleştirme Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Hyundai Group Yönetim Kurulu Başkanı Hyun Jeong-eun ve beraberindeki bazı yetkililerin...

Hyundai Group Yönetim Kurulu Başkanı Hyun Jeong-eun, yarın Kuzey Kore’ye gideceği bildirildi.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Hyundai Group Yönetim Kurulu Başkanı Hyun Jeong-eun ve beraberindeki bazı yetkililerin yarın Kuzey Kore’ye gidip, Geumgang Dağı’nda yapılacak törenlere katılacağı öğrenildi. Geungang Dağı’nın turizme açılmasının yol dönümü kutlamalarına katılacak olan heyetin, bölgedeki turistlik tesisleri inceleyeceği de öğrenildi. Ziyaretin günü birlik olacağını aktaran bakanlık yetkilileri, Hyundai heyetinin aynı gün öğleden sonra döneceğini bildirdi.

Hyundai Group, Kuzey Kore'ye yatırım amaçlı 1999 Hyundai Asan adında bir turizm şirketi kurmuştu. Pyognyang yönetiminin Korelilerce kutsal sayılan Kuzey Kore’deki Geungang Dağı’na ziyaretlere izin verince, Hyundai Asan Güney Kore’den bu dağa turlar düzenlemeye başlamıştı. 2008 yılında bir Güney Koreli turistin yasak bölgeye yaklaşarak, bir Kuzey Koreli asker tarafından vurulması ile ziyaretler Seul yönetimince yasaklanmıştı. Son zamanlarda Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerginliklerin biraz yumuşaması ile turların tekrar başlaması öngörülüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri