Huzuru İslamda buldu

Daha önce hiç bir dine inanmayan Slovakyalı Maria, içeriğini araştırdığı Kur'an-ı Kerim gerçek olduğuna inandığını ve Kurandan etkilenerek Müslüman olduğunu ifade etti

Konya İl Müftülüğü'nde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup Meryem ismini alan 31 yaşındaki Slovakyalı Maria Gedeonova, ihtida belgesini aldı. 5 yıl önce Konyalı Ali Rıza Gümüş ile Hollanda'da tanışarak evlenen Maria Gedeonova, eşiyle birlikte Konya'ya yerleştikten sonra İslam Dini'ni seçti. Müslüman olarak Meryem ismini alan Maria'ya ihtida belgesini takdim eden İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Maria'nın ailesinin Hıristiyan Dini'ne mensup olduğunu ancak kendisinin daha önce hiç bir dine mensup olmadığını belirterek, "Meryem ismini alarak Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyoruz. Müslüman hayatında Meryem kardeşimize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu. İslam Dini'ni seçerek Meryem ismini alan Maria, 1972 yılından bu yana Konya İl Müftülüğü'nde Müslümanlığı seçen 135. kişi oldu.

İslam Dini hakkında çok şey duyduğu ve içeriğini araştırdığı Kur'an-ı Kerim'in gerçek olduğuna kanaat getirdikten sonra İslam Dini'ni kabul ettiğini söyleyen Meryem isimli Maria Gedeonova, "İslam en gerçekçi din. Gerçek olduğuna inandığım Kur'an-ı Kerim'den etkilendim. Diğer dinlerin aksilikleri ve olumsuz durumları beni İslam'a yaklaştırdı. Mesela ailemin mensup olduğu Hıristiyan Dini bana hiç inandırıcı gelmiyor ve birçok olumsuzlukları barındırıyor. Diğer dinlerde çocuklar iyi yetiştirilmiyor, kötü örnek olunuyor. İslam dışındaki dinlerde insanlara ve özellikle çocuklara baskı yapılıyor" dedi.

'MÜSLAMAN OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM'

İslam Dini'ni seçtiği için çok mutlu olduğunu da dile getiren Meryem, "Müslüman olduğum için kendimi çok huzurlu hissediyorum. İslam Dini'ne geçtiğim için çevremden bir olumsuz durum ile karşılaşacağımı sanmıyorum. Ayrıca Mevlâna diyarı Konya'da bulunduğum için de mutluyum. Dinimi burada çok iyi yaşayacağımı düşünüyorum. İstanbul'da olsam dinimi belki buradaki gibi yaşayamazdım" ifadelerini kullandı.

Meryem'in eşi Ali Rıza Gümüş ise, "Maria Gedeonova ile 5 yıl önce Hollanda'da tanıştık ve evlendik. Ben Hollanda'da gemi tersanesinde çalışıyordum. Bir lokantada tanıştık. 5 yıldır evliyiz ve 2 çocuğumuz var. Kendisi daha önce hiç bir dine inanmıyordu. Eşim Hollanda'da anaokulu öğretmeniydi. Konya'ya yeni taşındık. Eşimin İslam Dini'ni seçerek gerçek hak yolunu bulması beni de çok mutlu etti. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur" dedi.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday yaptığı duadan sonra İslam Dini'ni seçen Meryem'e ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim'in Mealini takdim etti.

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri