Huzurevi İçin Ağaç Kesilmesine Mahalleli Tepkisi

Bursa’nın tarihi yerlerinden Mollaarap Mahallesi’ndeki Fevziye Parkı’na huzurevi yapılması projesine mahalleli tepki gösterdi. Yüzyıllık çınarların kesileceği, doğanın tahrip edileceğini belirten mahalle sakinleri, projenin iptal edilmesini...

Bursa’nın tarihi yerlerinden Mollaarap Mahallesi’ndeki Fevziye Parkı’na huzurevi yapılması projesine mahalleli tepki gösterdi. Yüzyıllık çınarların kesileceği, doğanın tahrip edileceğini belirten mahalle sakinleri, projenin iptal edilmesini istedi.

Mollaarap Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüp kapsamında üç yıl önce yıkılan Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu’nun da içinde bulunduğu Fevziye Parkı’nda toplandı. Mahallelilere MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da destek verdi. Mahalle Muhtarı Elif Serbez, bölgenin tarihi yapısına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Giriş kapısı Osmanlı dönemine ait ve tescillidir. Kapı girişinde 1800’lü yıllardan kalma dans pisti vardır. Osman Efendi’nin yazlık köşkünün bulunduğu alanda, mevcut ağaç ve bitki çeşitlilikleri Bursamızın son kalan türleridir. 196 ağaç vardır ve 30 kadar da tür söz konusudur. İçinde bulunan havuz ise mermerden yapılmış yekpare kenarlıklı sanat harikası olan ve dönemini yansıtan havuzdur. Bir eşi Kükürtlü’de tescilli havuzdur.”

Bu alanda yapılan huzurevi projesinin onay aşamasında olduğunu hatırlatan Serbez, “Projede havuzun dahi binanın altında kaldığı ve ağaçların yok edileceği görülmektedir. Bursa’nın göbeğindeki belgesel nitelikteki bu yere iyi bakın, yakında bir gecede yok edilebilir.” diye konuştu.

MHP Bursa Milletvekili Necati Şahin de huzurevine karşı olmadıklarını ancak bölgeye zarar verilmemesi gerektiğini belirterek, “Buraya bir şey yapılacaksa, aslına uygun, buranın dokusunu bozmadan, tarihi ve doğal dokusunu bozmadan bir proje ortaya konmalı. O zaman mahalleli yardımcı olur. Ama mevcut projeyle burada bir şey yapılamaz. Buna, buranın halkı izin vermez.” dedi.

Mahalle sakinleri ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: “Bizim sesimize kulak verilsin, tepkimiz budur. Buranın yok edilmesine izin vermeyiz. Bizim çocukluğumuz burada geçti. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile valimizin geri adım atmasını rica ediyoruz. Okumuş insan bunları yapamaz. Ağaç bile kesemez. Burada anasız babasız çocuklar yetişti. Burayı yok edemezler.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri