Huzur ve şifa kaynağı

Aydınlar Ocağının Fıkıh Sohbetinde Allahın on emirini hatırlatan Fıkıh Uzmanı Muammer Koşdaş, Kuran kalplere huzur ve şifa kaynağıdır dedi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Fıkıh Sohbeti’nde Allah’ın “On Vasiyet”ini hatırlatarak Allah indinde makbul son yüce kitap Kur’ân-ı Kirîm’in kalplere huzur ve aynı zamanda bir şifa kaynağı olduğu belirtildi.

Fıkıh Uzmanı Muammer Koşdaş, En’âm suresinin 151’inci ayetten 157’inci ayete kadar olan bölümünü tefsir ederek 153. ayete kadar Allah’ın, haram kıldığı on vasiyetini mealen şöyle dile getirdi: “Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana-babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve Allah’ın yasakladığı cana haksız yere kıymayın! Rüşd çağına erişinceye kadar, yetimin malına, sadece en iyi tutumla yaklaşın; ölçü ve tartıyı adaletle yapın. Biz herkese ancak gücünün yettiği kadarını yükleriz. Söz söylediğiniz zaman, yakınlarınız dahi olsa adaletli olun, Allah’a verdiğiniz sözü tutun. Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. Şeytanın sapık yollarına uymayın. Zira o yollar sizi Allah’ın yolundan ayırır. İşte sakınmanız için Allah size bunları emretti.”

Yetim malına kötü niyetle yaklaşılmaması gerektiğini belirterek “Yetim malı yiyen midesine ateş doldurmuştur” ikazını yapan Muammer Koşdaş Hoca, ölçü ve tartının da çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek “Aldatan, aldanmıştır” dedi. Cenab-ı Hakk’ın emir, tavsiye ve yasaklarının bize asla bir yük olmadığını söyleyen Koşdaş Hoca, “Konuştuğumuz ve hükmettiğimiz zaman adaletli devranmamız gerekiyor. Yani Yüce Rabbimiz bize her konuda adîl olmamızı istiyor. Bizler ruhlar âleminden itibaren Allah’a verdiğimiz sözü yerine getirmekle mükellefiz. Biz kullarına gerçek hidayete ermemizi emreden Allah, gösterdiği yolların başında ve sonunda şeytanın bulunduğu uyarısını da yaparak onun sapık yolları ile nefsimize uymamamızı, uyduğumuz taktirde de doğru yoldan ayrılarak cehenneme doğru gideceğimizi bize gösteriyor” diye konuştu.

KUR’AN HUZUR VE ŞİFA KAYNAĞI

Müslümanların takva ehli ve iyi bir Müslüman olmak zorunda olduğu gerçeğinden hareketle iyilik edenlere, her şeyi açıklamak ve rahmet etmek maksadıyla Allah tarafından yahudiler ile hıristiyanlara Tevrat ile İncil’in, müslümanlara da Arapça olarak Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiğini belirten Koşdaş Hoca, tefsir sohbetinde şu ifadelere yer verdi: “Yahudiler Tevrat’ı, hıristiyanlar da İncil’i tahrif ettiler. Kur’an da mübarek ve aziz bir kitaptır. Allah bize ve bütün insanlığa, bu kitaba mutlaka uymalarını ve yahudiler gibi yapmamamız gerektiği hususlarını haber veriyor. Takva ehli olanlara Allah rahmet kapılarını açıyor. Kur’an’ın Arap diliyle indirilmesi bizim için büyük bir nimettir. Allah’ın ayetlerini yalanlayanlardan daha zalim kim olabilir? Rabbimizden bize açık bir delil, hidayet rehberi ve rahmet olan, huzur ve şifa kaynağı Kur’an’ın ayetlerini alaya ve hafife alanlardan, tanımayan, yüz çeviren, yapmayan, hayatına tatbik etmeyenlerden daha zalim kim olabilir?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri