'Huzur Ortamı İş Adamlarına Bölgeye Yatırımları Yapma Sorumluluğu Yüklüyor'

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzur, bize bölgenin refahını oluşturacak yatırımları yapma sorumluluğunu yüklüyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzur, bize bölgenin refahını oluşturacak yatırımları yapma sorumluluğunu yüklüyor. İnşallah iş dünyası da bu sorumluluğu yerine getirmek için bölgede başlattığı bu tür faaliyetlerine devam edecektir." dedi.

TÜSİAD ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) iş birliğiyle düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi" ikinci toplantısı Batman'da yapıldı. Toplantıda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yatırımların artması için özverili bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Batman'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Yılmaz, "Şimdi bu gün burada Doğu Güneydoğu Yatırımcı Danışma Konseyi toplantısının ikincisini gerçekleştirdik. Batman'da Batmanlılarla bölgenin iş adamlarıyla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Birlikte geldiğim TÜSİAD üyeleri TÜRKONFED üyeleri çeşitli sektörlerden temsilciler benimle beraber burada bulunma heyecanını yaşadılar.

Çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzur bize bölgenin refahını oluşturacak yatırımları yapma sorumluluğunu yüklüyor. İnşallah iş dünyası da bu sorumluluğu yerine getirmek için bölgede başlattığı bu tür faaliyetlerine devam edecektir. Yatırımların gelişmesi için ortamın çok uygun olduğunu bu vesileyle tüm iş dünyasına duyurmak isterim." dedi.

Bölgede yatırım yapılabilir huzurlu bir ortamın sağlanmasına temel oluşturan çözüm sürecine inandıklarını belirten Yılmaz, çünkü bölgedeki kalkınmanın bölgedeki huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla mümkün olacağına inandıklarını söyledi.

AB ile ilişkilerin 3 yıllık bir aradan sonra yeniden hız kazanmasına dikkati çeken Yılmaz, "AB Komisyonunun 2013 Yılı İlerleme Raporunu eleştirilerinde adil, üslubunda makul ve geleceğe yönelik olarak da yapıcı bir metin olarak değerlendirdik. AB konusunun gerek kamuoyunun gerekse hükümetin gündeminde yeniden yer bulmasını önemsiyoruz. AB sürecinin devamlı ve ısrarlı takipçisi olmayı da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Batman İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Batman Valisi Yılmaz Arslan ve çok sayıda TÜSİAD üyesi katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri