Hüyük’te altın aranıyor

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Hüyükte altın arama çalışmalarına başlandı.

ALTIN REZERVLERİNİN YÜZDE 90’I KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Birçok yer bilimci Türkiye’de 6 bin 500 ton civarında altın rezervi bulunduğunu söylüyor. MTA Genel Müdürlüğü ise Türkiye genelinde 600 tonluk altın madeni işletilebilir hale getirdi. Yani Türkiye’deki altın rezervinin yüzde 90’ı halen yeraltında keşfedilmeyi bekliyor.
Peki, Konya’da altın rezervi var mı? MTA yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; bölge müdürlüğü Konya’da altın arama çalışmalarına başladı. Bölge müdürlüğünün Nevşehir, Niğde, Aksaray’da da altın arama çalışmaları devam ederken, Konya’da ise Hüyük’te çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.
ALTIN REZERVLERİ BELİRLENECEK
Hüyük’te altın arama çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak rezervleri belirlemeye çalışacak. Rezervlerin duruma göre de altın arama çalışmalarına yön verilecek.
Hüyük’te altın arama çalışmalarının başlaması heyecanla karşılandı. Bölge halkı başta olmak üzere herkes şimdi MTA Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü altın arama çalışmalarının sonuçlarını bekliyor. Arama yapılan bölgede büyük olasılıkla altın rezervi bulunabileceği ifade ediliyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri