Husrev Efendi anma programıyla hatırlanacak

Altınbaşak Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği ile Hayrat Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan programda Ahmed Husrev Efendi anılacak

Altınbaşak Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği ile Hayrat Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan programda Ahmed Husrev Efendi anılacak. 24 Temmuz Pazar günü Mevlana Kültür Merkezi'nde saat 14.00 ile 18.00 saatleri arasında düzenlenecek olan anma programı hakkında Altınbaşak Dernek Başkanı Osman Bulut ve Hayrat Vakfı Konya Temsilcisi Mücteba Yıldız basın açıklaması yaptı. Mevlana Bera Otel'de gerçekleştirilen basın açıklamasında düzenlenecek olan anma programı hakkında bilgi verildi. Altınbaşak Derneği'nin insanlara hizmet için var olduğunu bildiren Osman Bulut, "Derneğimiz toplumun dini, ilmi, tarihi, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimine katkıda bulunmayı kendine vazife görmüştür. Derneğimiz insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmek, muhtaç olanlara yardımda bulunmak, hak ve özgürlüklerin gelişmesi, yerleşmesine katkıda bulunmak gibi yüksek idealler sahiptir. Bu amaçları için çalışan derneğimiz, vakıf insanı Ahmet Husrev Efendi'yi anmak için program düzenleyecektir" dedi.

'KATILIMCILARA TEVAFUKLU KUR'AN-I KERİM HEDİYE EDİLECEK'

Vakıflarının temel gayesinin, rızayı ilahi yolunda Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmek olduğunu aktaran Mücteba Yıldız ise, bu amaç yolunda durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. Ahmed Husrev Efendi'nin Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebesi olduğunu anımsatan Yıldız, "Husrev Efendiyi günümüz gençliğine öğretmek için anma programı düzenliyoruz. Programa katılanlara Ahmet Husrev Efendi'nin tam 40 yıl emek vererek 9 defa yazmakla tamamladığı Tevafuklu Kur'an-ı Kerim hediye edeceğiz" diye konuştu.

Ahmed Husrev Efendi'nin 40 yılda yazdığı Tevafuklu Kur'an-ı Kerim'de birçok tevafukun bulunduğunu da vurgulayan Yıldız, "Kur'an-ı Kerim'de 2 bin 806 adet Allah (CC) lafzı geçmekte ve lafızlar alt alta, karşı karşıya ve sırt sırta gelerek birbirine tevafuk etmektedir. Tam bir gönül ve hizmet ehli olan Ahmed Husrev Efendi, hayatını İslam Dinine adamıştır. Bu insanları günümüzün gençliğinin çok iyi anlaması ve örnek alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri