Hüsnü Özkara: Engelleri aşmalıyız

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, hedefi olan bir takım olarak bütün engelleri aşmak zorunda olduklarını söyledi

Torku Konyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdürüyor. Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara,  hedefi olan bir takım olarak bütün engelleri aşmak zorunda olduklarını söyledi

Torku Konyaspor, Göztepe’yi gözüne kestirdi. Lig'de son iki haftada aldığı galibiyetlerle tırmanışa geçen ve alt sıralardan kurtularak 9’unculuğa oturan Kartallar, Göztepe’yi evinde yenerek seriyi sürdürmeyi amaçlıyor. İzmir Atatürk stadında, cumartesi günü Göztepe ile zor bir maça çıkacak olan yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar galibiyet parolasıyla sürüyor. Önceki gün, akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan çalışmaya Tavşanlı Linyitspor maçında aldığı darbe sonucu sakatlanan Neca Fernandes ve tedavisine devam edilen Serkan Şahin ile Semih Aydilek katılmazken, Ali Turan ve Bilal Aziz Özer takımdan ayrı olarak çalıştı.

Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 5'e 2 ve pas çalışması ile devam etti. Antrenman yarı sahada çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Dün de akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde taktik çalışan Kartallar, bugün sabah antrenmanı ve öğle yemeğinden sonra İzmir’e hareket edecekler. İzmir’de, Crowne plaza otelde konaklayacak olan Torku Konyaspor’da, Göztepe maçı hazırlıkları Cuma günü orada gerçekleştirilecek antrenmanla tamamlanacak. İzmir’e sakat futbolcuların dışında tüm oyuncuların götürülmesi bekleniyor.

ÖZKARA: GÖZTEPE'DEN İSTEDİĞİMİZİ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Konyaspor'un istenilen mücadeleyi ve oyunu sahaya yansıtarak iyi bir çıkış yakaladığını ve bu çıkışı da devam ettireceğine inandığını söyleyen teknik direktör Hüsnü Özkara, hedefi olan bir takım olarak bütün engelleri aşmak zorunda olduklarını ve bu doğrultuda Göztepe A.Ş. maçından arzu ettikleri sonuçla döneceklerini düşündüğünü belirtti.

Teknik adam Hüsnü Özkara, Torku Konyaspor'un TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynadığı maça kazanmak için çıktığını belirterek, "Kendi sahamızda seyircimizin önünde henüz galibiyetle tanışamamıştık. Bir yenilgimiz, bir beraberliğimiz vardı. TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının önemini Adana Demirspor galibiyetinini ardından oyuncularımızla paylaşmıştık. Sahadan 3 puanla ayrıldığımız için son derece mutluyuz. Oyuna iyi başladık ve hemen maçın başında golü bulduk. Oyuncu arkadaşlarımın 90 dakika boyunca gösterdikleri mücadele, kazanma hırsı, pozisyona girmeleri, maçı kazanma adına yaptıkları şeyler bizi son derece memnun etti. Mücadele olduğu zaman başarı ve iyi sonuçta kendiliğinden geliyor. Biz bunu her zaman söyledik. Biz iyi bir takımız. Yeni kurulmuuş, oyun formatını değiştirmeye çalışan, ileride basan, rakibini oynatmayan, çok bol pas yapıp, dar alandan geniş alana hızlı çıkmaya çalışan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Her geçen gün bu konuda mesafe katediyoruz. Ama bir türlü sakatlıklardan kurtulamıyoruz. Bu haftada TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında aldığı darbe sonucu sakatlanan ve ayak bileğinde şişlik oluşan Neca bizimle birlikte olamayacak. Bilal Aziz düz koşulara devam ediyor. Masörlerimiz tedavisini sürdürüyor. Geçen hafta yerine oynayan Muhammet çok iyi bir performans sergiledi. Serkan Şahin, Semih Aydilek ve Ali Turan Pazartesi gününden itibaren bizimle birlikte antrenmanlara başlayacaklar. Ali Zitouni sakatlıktan yeni çıktı ve onunda kondisyonunu arttırmaya çalışıyoruz. Sonuçta sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Sahada yer alan herkes iyi mücadele ediyor. Ve beraberinde de haklı galibiyetler alıyoruz. İnşallah bunu devam ettiririz" dedi.

Göztepe A.Ş. ile deplasmanda oynanacak maça da değinen teknik direktör Hüsnü Özkara, "Sezona flaş transferlerle ve iddialı olarak girdi. Ama ligdeki konumuna bakıldığında kesinlikle bağdaşmayan bir görüntü veriyor. Özellikle kendi sahasında seyircisinin verdiği anormal motivasynla çok daha agresif ve istekli oynuyorlar. Biz de iyi takımız ve yakaladığımız iyi bir çıkışımız var. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Eğer hedefiniz varsa bütün engelleri aşmanız lazım. Oyuncu arkadaşlarımın maç performansı sahaya yansırsa istediğimiz sonuçla Konya'ya döneriz diye düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri