Hüsnü Mübarek Tahrir'den beraat etti

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2011 yılında Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösteri sırasında protestocuların ölmesinden sorumlu tutulduğu davadan beraat etti.

2011 yılının ilk aylarında Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan ünlü Tahrir Meydanı'nda meydana gelen protesto gösterisi sırasında eylemcilerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaydan sorumlu tutulan eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek beraat etti. Yargıç, olaylarda yaşanan ölümlerden Hüsnü Mübarek'in payı olmadığını hükmetti. Hüsnü Mübarek'in serbest kalıp kalmayacağı ise hakkındaki diğer davaların sonucunda belli olacak.

Eski Cumhurbaşkanı hakkında bir de zimmetine para geçirme iddiası var. Yargıç Mübarek serbest kalmadan önce bu davanın da görülmesi gerektiğini ifade etti.

Mübarek’le ilgili kararın aslında geçtiğimiz cumartesi günü çıkması bekleniyordu ancak davaya başkanlık eden yargıç “kendisini utandırmak istemediği” gerekçesiyle davadan affını istemişti. Bu durum hem mahkeme salonunda hem de Mısır sokaklarında çatışmalara neden olmuştu.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında aynı iddialarla yargılanan Mübarek ömür boyu hapse mahkum edilmişti. O sırada mahkeme Mübarek’in 900 civarındaki aktivistin ölümünü onaylamadığı ancak Mısır vatandaşlarını koruma görevini de yerine getirmediği sonucuna varmıştı.

Temyiz mahkemesi bu kararı bozmuş ve Mübarek’e yeniden yargılanma hakkı verilmişti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri