Hüseyin Saydam: Şiddetin her türlüsü yanlış!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Kime yapılırsa yapılsın bu muameleyi kabul etmemiz mümkün değil. Doğru olan eğer ortada bir hukuksuzluk varsa polisin sokakta vatandaşı cezalandırması değil, yargıya teslim etmesidir” dedi

Furkan Vakfı’nın üyeleri, tutuklu 8 mensubu için eylem yapmak istedi. Ancak polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Konu ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Kime yapılırsa yapılsın bu muameleyi kabul etmemiz mümkün değil. Şiddetle kınıyoruz. Doğru olan eğer ortada bir hukuksuzluk varsa polisin sokakta vatandaşı cezalandırması değil, yargıya teslim etmesidir” dedi. Furkan vakfı üyelerine yapılan müdahalenin kabul edilemeyeceğini dile getiren Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Dün Furkan Vakfı’na yapılan muamele hiçbir şekilde kabul edilemez. Özellikle sosyal medyaya çekilen görüntüler düştükçe dehşete kapıldık. Hiçbir şekilde mukavemet göstermeyen insanlara sokak ortasında hem de pervasızca hiç çekinmeden yapılan muamele insanlık dışı. Kime yapılırsa yapılsın bu muameleyi kabul etmemiz mümkün değil. Şiddetle kınıyoruz. Doğru olan eğer ortada bir hukuksuzluk varsa polisin sokakta vatandaşı cezalandırması değil, yargıya teslim etmesidir” diye konuştu.

BU GÖRÜNTÜLER 28 ŞUBAT’I HATIRLATTI

Şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ardından bu şekilde görüntülerin ortaya çıkmasının endişe verici odluna değinen Saydam, “Bir taraftan kadına şiddeti konuşurken, sağlıkçılara yapılan şiddeti konuşurken, şiddet devletin polisi eliyle kendi vatandaşına uygulanmıştır. Bunun hiçbir gerekçesi ve izahı olamaz. Polis kendisi inisiyatif kullanarak bunu yapmışsa demek ki şiddet genele yayılmaktadır ve vahimdir. Yok, bir yerlerden talimat alarak yapmışlarsa bu daha da vahim demektir. Yargı müdahil olmalı, sorumlular gereken cezayı almalıdır. Ancak görünen o ki iktidar hiçbir aykırı sesin ülkede çıkmasını istememektedir. Her ne olursa olsun hem millet olarak örfümüz âdetimiz, hem de inancımız merhameti gerektirir. Savaşta savunmasız düşmanımıza bile reva görmeyeceğimiz muameleyi polisimizin kendi vatandaşımıza uygulaması bize “Nereye gidiyoruz?” sorusunu sorduruyor. Özellikle bu iktidar döneminde kadroya yerleşen “inançlı” diye tabir edilen insanların ortaya koyduğu muamele bizi başka endişeler sevk etmektedir. Başörtülü polislerin acımasızca diğer başka bir kadına (başörtülü veya örtüsüz fark etmez) uyguladığı şiddet bizi başka bir endişeye sevk etti” ifadelerini kullandı.

BU RAHATLIĞIN SEBEBİ NE

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, daha sonra sözlerini şöyle tamamladı: “28 Şubat mağduru muhafazakâr veya mütedeyyin birçok kişi veya çocukları şu anda savcı olarak, hâkim olarak yargıda yetki ve görev sahibidirler. Burada güvenlik görevlilerinin umarsızca, pervasızca davranmaları ve orantısız güç kullanmaları gösteriyor ki hiçbir şekilde soruşturma geçirmeyeceklerini düşünüyorlar ki rahat davranıyorlar. Bu da daha ilerde daha başka hukuksuzluklara alan açmaktadır. Burada hakim ve savcılar müdahil olmalı ve hukuksuzluğa meydan verilmemelidir”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri