Hüseyin Saydam, "Şehri biz yönetiyor olsaydık bunları Konya Sanayisinde yaptırırdık"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “ Şayet idarede biz olsaydık, şehri biz yönetiyor olsaydık; şartlara boyun eğmez, daha az maliyetle bu ürünleri Konya Sanayisinde yaptırır, hem şehrin hem de ülke ekonomisinin kazanmasını sağlardık” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 2020 yılına dair değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılı için “zor bir yıldı” ifadesini kullanan Saydam, “İşini kaybeden, eşini kaybeden, annesini, babasını, evladını 2020  bu süreçte kaybeden vatandaşlarımız oldu. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sabır, sağlık, huzur ve hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi. 

ÜLKE YÖNETMEK ÖYLE SANILDIĞI GİBİ BASİT BİR MESELE DEĞİLDİR

Plansız, programsız günü birlik alınan kararların ve atılan adımların, ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini, önceliği olmayan, düşünülmeden, fizibilitesi yapılmadan yapılan yatırımların da ekonomiyi çökerttiğini söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Hem ülkemizin hem belediyelerin kasaları boşalmış durumdadır. Dünyada veya ülkemizde yaşanan ekonomik krizler, doğal afetler, şimdi yaşadığımız salgın hastalık gibi durumlar için, devletimiz vatandaşına gerektiği yardımı yapamaz hale gelmiştir.  Ülke yönetmek öyle sanıldığı gibi basit bir mesele değildir. Bugünleri görebilmek gerekir, olası sıkıntılara hazırlıklı olmayı gerektirir. Ülke yönetimi basiret ister, feraset ister. Şu anda hükümet olsun, belediyeler olsun; salgın hastalık için daha etkin önlemler alabilirlerdi, ama alamıyorlar. Neden? Az önce belirttiğimiz ekonomik sebepler ellerini, kollarını bağlıyor da ondan. Peki yaptıkları ne?  Sadece tavsiyede bulunuyorlar. Hâlâ gereksiz, önceliği olmayan, plansız programsız işlerle uğraşıyorlar. İsraf ve itibar düşkünlüğünden vazgeçemediler.  Artık anladık ki vazgeçmeyecekler. Kur, faiz, enflasyon, hayat pahalılığı yaşanırken hala israf ve şatafattan ödün verilmiyorsa; anlaşıldı ki bunlar değişmeyecekler” diye konuştu.  

ŞEHRİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz hala 40 yıl önceki problemleri konuşuyoruz. 30-40 yıl önceki siyasilerin konuşmalarını, gündemlerini açın bakın. Bunlar mevcut. O zamanda konuşulan, gündeme getirilen konular bugünden çok farklı değil. Bu ülkede hâlâ gündem adaletsizlik, düşünce özgürlüğü, adil olmayan gelir dağılımı, üretmeden vergi ve zam ile bütçe oluşturma, ithalat, cari açık, emeklinin hali, çiftçinin hali, işsizlik, bürokrasi gibi. Bu çağda konuşulmaması gereken problemleri konuşuyoruz. Halbuki biz bunları çoktan halletmiş olmamız gerekiyordu. Dahası bunlar çözülmediği gibi, iktidar yeni yeni problemler üretmiş, vatandaşın yükü daha da artmıştır. Koskoca bir yıl geçti. Bugün burada ağırlıklı olarak geçtiğimiz bir yılın, şehrimiz açısından bir değerlendirmesini yapacağız, devam eden problemlerini dile getireceğiz.  En öncelikli sorunumuz trafik. Her geçen gün göç alan sanayisi, konut sayısı artan şehrimizde böyle giderse önlem alınmazsa, trafik daha da keşmekeş hale gelecektir. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne ve en düz coğrafyasına sahip ilimizde trafik probleminin olmasını biz, yadırgıyoruz. Problem olur, olabilir ama çözümüne dair somut adımların atılması gerekmektedir. Daha önce söz verilen, geçtiğimiz yıl eylül-ekim aylarında hatırlatmamız üzerine ihalesi yapılan metronun sadece ihalesi, ihale demezsek daha iyi olur davet etme metoduyla, yapılabilmiş, ancak bir yıl içerisinde sadece şantiyesi kurulabilmiştir.  Atıl vaziyette duran tramvaylar hâlâ atıl vaziyette çürümeyi beklemektir. Bu tramvaylar faaliyete geçirilebilir. Belli güzergâhların ulaşım ve trafik problemleri çözülebilirdi. Ancak buna dair de bir adım atılmadı. Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce tekrar hatırlatmıştık. Aksaray Yolu kavşağının Aslım Caddesi ile birleştiği yerde yapılan dönel kavşakta meydana gelen kazalar sebebiyle kavşak dönmez olmuş, dönel tarafı iptal edilerek problem bu şekilde çözülmüştür. Hâlbuki buraya köprü ve viyadüklerin, hem de hemen yapılması gerekmektedir. Yine aynı şekilde akşam ve sabah saatlerinde belki km ye varan kuyruklar oluşan, 1. Organize Sanayi ve Ereğli çevre yolu ile Ankara Yolu’nun kesiştiği köprülü kavşak acilen yenilenmesi, daha modern ve çözümleyici bir hale getirilmesi gerekiyor.  Ama bir konuda da tebrik ve takdirlerimi de ifade etmek istiyorum. Pandemi döneminde şehir merkezinde bazı kavşaklarda yapılan düzenlemeler, ufak dokunuşlar bile belli ölçüde trafiği rahatlatmıştır. Bu konuda yapılan çalışmayı da takdir ediyoruz. Konuyla dertlenip çözümüne dair kafa yorulursa çözülmeyecek hiçbir problemimiz yoktur. Yıllardır söylediğimiz budur.” 

BÜYÜK BİR KURAKLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Konya'nın tarım şehri olduğunu ve şehirde ciddi bir kuraklığın yaşandığını kaydeden Saydam, uygulanan yanlış tarım politikaları neticesinde çiftçinin hayatını idame ettirebilmek için ürün çeşitliliğine yöneldiğini, bunun sonucunda da ciddi bir su kullanımı, izinli izinsiz kuyuların açılması ve neticesinde yeraltı sularının çekilmesi ile obrukların oluştuğunu, coğrafyanın her yönüyle ciddi tehdit altında olduğunu belirtti.  Saydam, “KOP Projesi ile gelen su normalde tarımsal faaliyetlerde kullanılacaktı. Ancak içme suyunun da sıkıntılı bir hal seyretmesi üzerine şu anda içme suyu olarak şehre verilmektedir. Ancak hem tarımsal sulamanın hem de yeraltı sularının beslenmesi için yeni bir su kaynağının bulunması, getirilmesi gerekmektedir.  Konya sanayisinin de ağırlıklı çiftçiden beslendiğini düşünürsek, çiftçilerimizle ilgili de verilen desteklerin yetersiz olduğu aşikardır. Daha iyi, daha ciddi destekler verilmelidir” dedi.  

YERLİLİK VE MİLLİLİĞE ÖNCE İDARECİLER DİKKAT ETMELİ 

Bugün şehrin birçok noktasında yayaların geçmesi için üstgeçitlere ihtiyaç olduğunu aktaran Saydam, “Ankara Yolu Emniyet Kavşağı’na yeni bir AVM yapıldı. Bu AVM’nin önüne, yine Ankara Yolu Belh Kavşağı’ndan hemen önce Hava Lojmanları civarına, Şehir Hastanesi önüne, yeni SGK binası önüne ve bu şekilde şehrin birçok noktasına yaya üst geçidi yapılması icap ediyor. Ancak belediyelerimiz borçlu olması, ekonomik sıkıntılar içerisinde olması bu geçitlerin yapılmasına engel oluyor.  Bu yaya üst geçitleri gördüğümüz kadarıyla çok da maliyetli bir yapı. Maliyetinin yürüyen merdivenlerden ve asansörlerden kaynaklandığını ve dövizle alındığını biliyoruz.  Şayet idarede biz olsaydık, şehri biz yönetiyor olsaydık; şartlara boyun eğmez, bunları daha az maliyetle Konya Sanayisinde yaptırır, hem şehrin hem de ülke ekonomisinin kazanmasını sağlardık.  Geçmişte hatırlayın bizim dönemimizde ağaç sökme ve taşıma makinasını Konya'da yapılmasını sağlamış sadece şehrimize değil, ülkemize o günün şartlarında bir imkânı kazandırmıştık.  Madem sürekli yerli ve milli olmaktan bahsediliyor. Önce idareciler bunlara dikkat etmesi gerekir. Yiyeceğini içeceğini yerli esnaftan al tavsiyesi güzel ama önce siz Konya’mızın üreticisini, sanayicisini, esnafını bir kollayın. Millet Bahçesini yapabilecek Konya’da bir müteahhit yok mu? Vardır muhakkak. Konya’mız her yönüyle kendi işini kendisi halledecek güçte ve dirayettedir. Gölge etmeyin başka ihsan istemez” şeklinde konuştu. 

EKONOMİK BOZUKLUK HER YÖNÜYLE HAYATIMIZA YANSIYOR

“Şehirdeki toplu ulaşım fiyatı, su fiyatları, yapılamayan yatırımlar, alınan borçlar, faiz ödemeleri, alınamayan önlemler gibi birçok sorunu beraberinde getirmektedir” diyen Saydam, şunları kaydetti: “Bu sorun aynı zamanda belediye çalışanlarına da yansımış durumdadır. Burada dile getirilen hususlar da başka bir tarafa çekilerek; her zaman olduğu gibi vatan hainliğine, şehir hainliğine kadar götürülerek gereksiz bir gerginlik oluşturulmuştur. Yasal çerçevede herkes hakkını arayacaktır.  Bu vatandaşın en doğal hakkıdır. Verilecek kısmı da kimse cebinden vermeyecektir. Vatandaşa verilmesi gereken para, yine vatandaşın kendi parasıdır. Gösterişten, şatafattan, reklamdan, billboarddan vazgeçerseniz çözülebileceği kanaatindeyiz.  Çalışan sizin çalışanınız. Siz onları memnun ederseniz, onlar da sizi ziyadesiyle memnun edeceklerdir. Vatandaşlardan bize ulaşan belediye şirketi olan KONBELTAŞ çalışanlarının birtakım haklarından mahrum edildiği, ilgilenen kimsenin olmadığı, zor şartlarda çalışmaya mecbur edildiğiyle ilgili birtakım şikayetler var. Sayın Başkan bu konuyu da araştırır ve ilgilenirse diye buradan duyurmuş olalım.” 

BELEDİYE BİNASI DA BİR AN EVVEL ÇÖZÜME KAVUŞMALI

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, son olarak şunları söyledi: “Belediye binası ile ilgili de birtakım mağduriyetler ve şikayetler var. Yine plansız programsız olarak belediye binası boşaltılmış, belediyenin birçok birimi şehrin değişik yerlerine dağıtılmış durumda. Vatandaş hangi işini nereden çözeceğini bilememekte. Şu sıkıntılı dönemde vatandaş dolaşıp durmaktadır. Belediye binası ne olacaktır? Eskisi ne zaman yıkılacaktır? Yenisi ne zaman yapılacaktır? Bütün bunların vatandaş nezdinde bir cevabı olmalıdır.  Netice olarak 1 yılı daha geride bıraktık. Kimde ne vazife varsa bilsin ki bu milletin bize verdiği emanettir. Bize ayrılan süreler içerisinde herkes üzerine düşeni hakkıyla yapmak zorundadır.  Bütün olumsuzluklara rağmen özellikle yaz aylarında Covid-19’da dolayı şehrimizin çokça anıldığı zamanlarda, kendi imkanları içerisinde başta Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere, doktorundan, hemşiresine, ambulans şoföründen, filyasyon ekiplerine, tüm sağlık çalışanlarına ve bu alanda görev almış kim varsa herkese partim ve camiamız adına gönülden teşekkür ediyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hastalara şifalar vermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hayatı birbirimize zorlaştırmamak lazım. Görüşü, düşüncesi, fikriyatı ne olursa olsun, birbirimizin iyiliğini istemek zorundayız. Her alanda birilerini veya belli bir kesimi memnun etmek için değil de, iyi niyetli olarak bütün vatandaşımızı memnun edecek adımlar atılırsa, yeni yılın hepimiz açısından iyi olacağı kanaatindeyiz. Miladi yeni bir yıla giriyoruz. Önümüzdeki yılın vatanımıza, milletimize, şehrimize, İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini, bütün milletimize huzur, sağlık, afiyet getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri