Hüseyin Çelik'ten 'Hasan Cemal' açıklaması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, medyanın İmralı sürecine katkı sağladığını söyledi.

Beyaz Tv ekranlarında Rasim Ozan Kütahyalı 'nın sunduğu “Adalet Masası” programına canlı yayın konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

İmralı süreci hakkında konuşan Hüseyin Çelik, medyanın sürece olan tavrını değerlendirirken Milliyet gazetesinin süreci sabote ettiğini söyledi. Milliyet gazetesi Hasan Cemal 'in köşe yazısı yazmasını Başbakan Erdoğan 'ın engellediği iddialarına da yanıt veren Çelik şunları söyledi:

HASAN CEMAL 'E YAZMASIN DİYEN KİM
Basınımızda bir çok pürüz var. Ama genel olarak medyamızın tavrını olumlu buluyorum. Medya bu sürece katkı sağlıyor. Başbakanımız Hasan Cemal 'e “Hasan abi” diye hitap eder. Hasan Cemal Türkiye 'de gazetecilikte bir markadır ve bana göre fikir namusu olan birisidir. Bu benim Hasan Cemal 'in her yazısını beğendiğim anlamına gelmez. Başbakan da bunu söyleme hakkına sahiptir. Nasıl Hasan Cemal ve ya bir başka gazete Başbakanı eleştirme hakkına sahipse, siyasetçi de müsaade edin gazeteciyi eleştirsin. Fakat Başbakan hiçbir zaman gazetenin patronuna telefon ederek, ya da kurmayına telefon ettirerek “Şu yazar yazsın ya da yazmasın” demez. Bu Başbakan 'a yönelik bir iftiradır. Hasan Cemal yazmasın diyen kim?

SÜRECE YÖNELİK SABOTAJDIR
Ben Milliyet gazetesinin İmralı tutanaklarını manşete çekmesi bana göre sorumlu bir gazetecilik anlayışı değildir. Sürece yönelik , iyi niyetle de olsa sabotajdır. Tarihi gazeteciler yazar ama o zaman doğru yaz kardeşim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri