Hüseyin Çelik'ten Devlet Bahçeli'ye sert sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'a verilen desteğin yüzde 56 civarında olduğunu söyledi. Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yüklendi

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Hüseyin Çelik AK Parti'nin son oy oranlarını açıkladı. Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın görevine olan desteğin yüzde 56 civarında olduğunu söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine partisine oy veren seçmenin ancak 10'a 3'ünün destek verdiğini ifade etti.

Hüseyin Çelik, çözüm süreci kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir süredir Karadeniz ve Ege bölgelerinde çözüm sürecini halka anlatmak için yürütülen çalışmaların bundan sonra Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde devam edeceğini ifade eden Çelik, son olarak da Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ağırlık verileceğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU SOKAK AĞZINI SÜRDÜRÜYOR

Muhalefet partilerinin genel başkanlarının dün Meclis'teki grup toplantılarında hükümete yönelttikleri eleştirileri de cevaplayan Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yalancıdan başbakan olmaz' ifadelelerine tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu maalesef, sokak ağzını sürdürmeye devam ediyor. Bu tarzı, bu üslubu anamuhalefetin liderine yakıştıramıyoruz. Bu ülkenin Başbakan'ına 'yalancı' yaftası yapıştırmak, malesef kişinin kendisini küçültür. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan'a 'yalancı' diyor. Biz ona doğrucu diyelim. Yarın mahşer gününde o da yalancı çıkar, biz de yalancı çıkarız. Kimin yalan söylediğini, kimin doğru söylediğini kamu vicdanı çok iyi biliyor ve değerlendiriyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A DESTEK YÜZDE 56

Hüseyin Çelik, son yapılan 5-6 anketin ortalamasına göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevine olan desteğin, AK Parti'nin oylarının üzerinde olduğunu ve yüzde 56 seviyesinde çıktığını belirtti. Bütün Türkiye seçmeni arasında Başbakan'ın Başbakanlık performansının yüzde 56'lık bir desteğe sahip olduğunu ancak CHP'ye oy veren seçmene 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarılı, etkili buluyor musunuz?' diye sorulduğunda CHP'li seçmenin bile 10'undan ancak 3'ünün Kılıçdaroğlu'nun liderliğini tasdik ettiğini söyledi.

BAHÇELİ FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerini de cevaplayan Hüseyin Çelik, Bahçeli'nin 'bozuk olan ruh haliyle konuşmaya devam ettiğini' ileri sürdü. "Sayın Bahçeli adeta freni patlamış bir kamyon gibi" diyen Hüseyin Çelik, hangi grup toplantısında, ne kadar sesini yükselteceği, ne kadar bağıracağı, ne kadar celalleneceği, kimi ne kadar tehdit edeceğinin hiç belli olmadığını söyledi. Devlet Bahçeli'nin, 'Biz dik durduğumuz için Sayın Başbakan bizi tehdit ediyor' dediğini hatırlatan Hüseyin Çelik, "Sayın Bahçeli, sizin duruşunuza dik duruş değil, tip duruş denir. Bu, tipik bir ırkçı duruştur ve bizim aşina olduğumuz bir duruştur. Dik duruş farklı birşeydir. Bu ülkede çatışmalardan beslenen, kandan beslenen, kanın akmasından beslenen zihniyeti gömmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli'nin, 'Sizin döneminizi de araştıralım' dediğine işaret eden Hüseyin Çelik, "Sizin batırdığınız ekonomiyi bu Başbakan düze çıkarmıştır ve vatandaşın dibe vuran hayat standardını bu Başbakan ve ekibi, düze çıkarmıştır. Milli Gelir daha yüksekti de Başbakan Erdoğan milli geliri mi azalttı? Enflasyon düşüktü de Recep Tayyip Erdoğan mı bunu yükseltti? Bunun için mi soruşturacaksınız?" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri