Hüsamettin İğdi güven tazeledi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi 7.  genel kurulu sonucunda Hüsamettin İğdi, katılımcı tüm delegelerin oyunun alarak yeniden başkanlığa seçilirken güven tazeledi

Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesinin 7.nci genel kurulu Konya Makine Mühendisleri Odası çok amaçlı salonunda Genel Başkan Yardımcısı Atila Ayhan, Kamu-Sen’e bağlı sendikaları Konya Şube Başkanları, STK’ların Başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.  Konya Makine Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilen Türk Diyanet Vakıf Sen Konya Şubesi 7. Olagan genel kurulu Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başladı.

Seçimi yönetecek divan kurulunun oluşmasının ardından kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Hüsamettin İğdi, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren üyelerimizin hak ve hukukları her sahada almak adına yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece gündüz çalıştık. Teslim aldığımız üye sayısını bugün itibariyle ikiye katlayarak büyümemize devam ettirdik. Her zaman duruşumuzu dik tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz. Türk Diyanet Vakıf Sen olarak mücadelemizi tekrar yetkiye alıncaya kadar sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Atilla Ayhan ise yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kamu-Sen Konfederasyonu ve Türk Diyanet-Vakıf Sen katılımcı üyelerle son günlerde ve aylarda şahlanmaya başladı. Her geçen gün üye sayılarımızı artırmaya başladık. Türk Diyanet Vakıf Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar ilkeli ve ahlaklı bir sendikacılık yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bizler bu davaya inandık ve inanmaya devam edeceğiz. Hiç bir zaman baskı ve zulüm ile üye kaydı yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Her kamu çalışanı istediği sendikayı gönül rahatlığı içinde kendi seçmelidir  “Kamu-Sen ve Türk diyanet Vakıf-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar doğru, dürüst ve ahlaklı bir sendikacılık yaptık. Ahlaklı bir sendikacılık yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da diğer sendikacılara Ahlaklı sendikacılıkta öncülük yapacağız.  Hiçbir zaman üyelerimizin hak ve hukukunu yemedik. Haksız yere üye yapmadık ve yapmayacağız. Üyelerimizi kandırmak ve kandırmayacağız. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak tüm kurumlarımızı ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok büyük önem veriyoruz. Ve her zamanda yanında olacağız. Diyanet çalışanları sendikamızı tercih edecek ama bazı müftülerimizden. Siyasetçilerimizden ve diğer yetkililerimizden korktukları için sendikamıza üye olamıyorlar. Ama hür idareleri olduğunu takdirde sendikamızı tercin edecekler ve Bu ülkede Türk Diyanet Vakıf-Sen yetkili ve etkili bir sendika olacaktır. Nasılsa bugünlerde geçecek. O zaman Kamu-çalışanları hür iradeleriyle sendikalarını belirleyeceklerdir” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Türk diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi olağanüstü genel kuruluna geçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Hüsamettin İğdi’nin listesi katılımcı delegelerin tüm oyunu alarak Başkanlığa seçilirken güven tazeledi. Seçim sonrası Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüsamettin İğdi(Başkan) Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Demir, Mehmet Ali Işık, Yasemin Sert, Mehmet Çomak, Osman Sönmez ve Sadettin Alim Deniz Türk Diyanet Vakıf Sen 7. Olagan genel Kurulu emekli olan üyelere plaket takdimi ve çektirilen aile fotoğraflarıyla son buldu.

HABER MERKEZİ


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri