Hürsiad Yönetimi Azerbaycan’da Temaslarda Bulundu

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de incelemelerde bulundu.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de incelemelerde bulundu. HÜRSİAD, Azerbaycan İşadamları Derneği TUSİAB'ın katkılarıyla önemli görüşmeler yaptı.

Heyet, Azerbaycan İş Adamları Federasyonu (ASK) ziyaretiyle temaslarına başladı. ASK Başkanı Mehmedali Efendiyev, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özellikle gelen Türk firmalarının dürüstlük ilkesine riayet etmelerinin önemine değinen Efendiyev, 2 devlet bir millet sloganının gereğinin bu olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 20 yıldır 2 ülke arasında ticari ilişkilerin devam ettiğini, geçmişte yaşanan bazı olumsuzlukların tekrar etmemesi gerektiğini, STK’ların bu noktada insiyatif alması gerektiğini belirten Başkan, karşılıklı referans esasında çalışılmasının önemli olduğunu belirtti ve iade-i ziyarette bulunacaklarını ifade etti. Oda üyesi iş adamlarının da katıldığı görüşmede, üyeler ve yerel firmalar ikili görüşmelere geçti.

Daha sonra Azerbaycan Yatırım Fonu'nu ziyaret eden heyete burada ülkedeki, destek ve teşvikler hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Özellikle tarım sektöründe önemli çalışmaların yapıldığını belirten ajans yetkilileri bu konuda yabancı iş adamlarına her tür desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Yabancı yatırımcılara yönelik destek ve teşviklerin anlatıldığı toplantıda, heyete ziyaret anısına bir plaket takdim edildi.

Aynı gün TÜSİAB üyeleri ile bir araya gelen ve önemli görüşmeler gerçekleştiren katılımcı üyeler, iklimlendirme, elektrik, iş makinaları ve yangın ekipmanları alanında karşılıklı işbirliği ve ticaret anlaşmaları imzaladı. Ayrıca heyet, Azerbaycan'da iş yapan üyelerini de ziyaret etti. 3 yıldır Azerbaycan'da önemli işlere imza atan Vizyon Asansör'ün sahibi Serkan Büyüksungur, ülkedeki iş ve yatırım imkanlarına dikkat çekti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri