Hürsiad Başkanı Hasırcı: İso 500'de 23 Gaziantepli Firma Göğsümüzü Kabarttı

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) üretimden net satışları baz alarak oluşturduğu Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına Gaziantep’ten 23 firmanın girmesinin büyük bir başarı old.

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) üretimden net satışları baz alarak oluşturduğu Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına Gaziantep’ten 23 firmanın girmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

        HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, sanayi şirketlerinin üretimden satış gelirleri dikkate alınarak ülkenin en büyüklerinin belirlendiği 'İSO 500-2012' raporunda, Gaziantep’in damgasını vurduğunu belirtti. "İSO 500'de 23 Gaziantepli firmanın olması göğsümüzü kabarttı." diyen Hasırcı, "Gaziantep'ten 2010 yılı sıralamasında 16, 2011 yılı sıralamasında 19 firmanın bulunduğu raporda 2012 yılı sonuçlarına göre, listede yer alan firma 4 sayı artışla 23'e çıktı. Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. Bu tablo Gaziantep’in gücüne güç kattığı gibi gerekli şartlar oluşturulduğunda neleri başarabileceklerinin açık göstergesidir." diye konuştu.

        Artık daha düşük cirolarla daha yüksek kar elde edecek sektörlere yöneldiklerini dile getiren Hasırcı, Gaziantep sanayisinin ülke ekonomisine katma değer oluşturmada görevini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade etti. Hasırcı, şunları kaydetti: ''Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. Üreten Türkiye geleceğimiz için, çocuklarımız için, gerek istihdam oluşturmada, gerekse ekonomik gücümüzün arttırılması için şarttır. Ekonomideki mevcut şartlar göz önüne alındığında, açıklanan listede Gaziantepli firmaların sayısının arttığını görmek hatta birçok firmamızın sıralamada daha iyi yerlere geldiğini görmek memnuniyet vericidir."

        Ekonomide elde edilen rakamlar ile krizin etkilerinin giderek azaldığına değinen Hasırcı, alınacak tedbirlerle, mevcut yatırımların ve istihdamın korunması adına yapılacak yeni düzenlemeleri üretimde Türkiye'nin önünü açacağını vurguladı.




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri